Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, formatör eğitimi almış iki personel "İyi Dersler Şoför Amca" projesi çerçevesinde "trafik eğitici eğitimi" verdi.

>>> Kalp ritmini ölçen "akıllı tişört" Kahramanmaraş'ta geliştirildi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK ve Michelin Lastikleri arasında imzalanan ve Türkiye Genelinde Uygulanan Trafikte Sorumluluk Hareketi projesi ile taşımalı eğitimde görevli şoförlerin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konusunda bilgi ve becerilerini artırarak şoförlerin bu konudaki bilgilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda, Formatör iki personel tarafından her ilçeden bir Jandarma Trafik Tim Personeline ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklşerinde görevli bir personele eğitici eğitimi verildi.

Eğitici Eğitimine Kahramanmaraş’a bağlı İlçelerden toplam 18 personel katıldı. Eğitici eğitimi alan personele okul servis şoförlerinin eğitimi için gerekli materyallerin dağıtımı yapıldı.

Şoför eğitimleri, 18-22 Aralık, 25-29 Aralık 2017 ile 01-05 Ocak 2018, ve 08-12 Ocak 2018 tarihleri arasında her ilçede belirlenecek eğitim salonlarında eğitici eğitimi almış personel tarafından verileceği belirtildi.