Kahramanmaraş halk eğitim müdürlüğü bünyesinde açılan el sanatları kurslarında tezhip, ebru, sim sırma, yağlı boya, resim kursu, ahşap boyama, biçki-dikiş ve bebek yapımı kursiyeri öğrencilerin yaptığı yüzlerce eser Avşar yurdu sergi salonunda görücüye çıktı.

KYK İl Müdürü Mehmet Ali Öztürk yaptığı değerlendirmede ise KYK Avşar Yurdumuzda karma sanatlar sergimiz vardı bugün. Tek kelimeyle harikaydı. Harika olan; eserlerdeki ustalık değildi. Bütün eserlerin sahiplerinin öğrencilerimiz olması ve yurdumuzda açmış olduğumuz kurslarda öğrendikleriyle yapmış olmalarıydı. Sergide hocalarımızın bir tane bile eseri yoktu. Dikilen elbiseler, yağlı boya resimler, ahşap boyamalar, tablolar, sim sırmalar, ebrular, tezhipler, takı tasarımlar, örgü vs. hepsi birbirinden güzeldi ve eserlerin hemen yanı başında ışıl ışıl gözlerle bakan, onure edilmeyi bekleyen bir öğrencimiz duruyordu. Allah, azminizi, şevkinizi, bilginizi artırsın ve memlekete hizmetten gurur duyan gençler olasınız inşallah. Bu muhteşem tabloya emeği geçen, gece gündüz demeden öğrencilerimizle ilgilenen mesai arkadaşlarıma, halk eğitimi merkezi müdürü ve hocalarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca KSÜ Rektörü Prof. Niyazi Can, Güzel Sanatlar Fak. Dekanı Prof. Mehmet Özkarcı, hattat Arif Yücel ve isimlerini bir anda hatırlayamadığım birbirinden değerli hocalarıma ilgi alakaları ve teşriflerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. STK Başkanlarımız, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Cesur hanımefendi, Doç. Hasan Furkan, kıymetli velilerimiz, hanımefendiler ve beyefendiler, bizleri bu güzel günümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sergi açılışına KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KYK İl Müdürü Mehmet Ali Öztürk, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Hattat Arif Yücel, Doç. Dr. Hasan Furkan, STK Temsilciler, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur ve öğrenciler katıldı.