Başkan Erkoç, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş olarak tarihi bir gün yaşadıklarını söyledi.

İkinci üniversite sözünün gelecek açısından önemine dikkat çeken Erkoç, Kahramanmaraş olarak, 17 yıldan bu yana AK Parti hükümetleri döneminde aldıkları en büyük müjde olarak gördüklerini belirtti.

Hükümetin 70-80 yılda yapılan hizmetlerin toplamı kadarını son 16 yılda yerleştirdiğine dikkat çeken Erkoç, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş'ımız hamd olsun bugünkü potansiyele ulaştı. Bu potansiyele ulaşmasının ardından hükümetimiz şehrimize ikinci bir üniversite kararı aldı. Bundan dolayı Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz Kahramanmaraş halkı olarak. Saygıdeğer Başbakanımıza, hükümetimize şükranlarımızı sunuyoruz. Kahramanmaraş halkı olarak, başta Genel Başkan Yardımcımız olmak üzere milletvekillerimize ve emeği geçen herkese en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz."

Büyükşehir Belediyesi olarak bu üniversitenin en iyi şekilde yapılanması için her türlü desteği vereceklerini ifade eden Erkoç, Kahramanmaraş halkının da elini taşın altına koyacağını söyledi.

Başta hayırseverler, sosyal sorumluluk sahibi insanlar olmak üzere bu ikinci üniversitenin de hızlı bir şekilde gelişimini sağlaması için çalışmaya başlayacaklarını dile getiren Erkoç, "Kahramanmaraş halkı olarak şu andaki mevcut üniversitemize sahip çıktığımız gibi yeni kurulacak üniversiteye de sahip çıkacağız ve çıkmaya da devam edeceğiz. Tabii bu Kahramanmaraş’ın gelişimi için çok önemli. Çünkü bizim en büyük zenginliğimiz beşeri kaynağımız, insanımız, insanımızın en iyi şekilde eğitilmesi." diye konuştu.

Erkoç, ikinci üniversite ile Kahramanmaraş'ın eğitim alanında da çok güçleneceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim