“Haydi Çocuklar Camiye” projesi, 6-13 yaş arası erkek çocukların camiye alıştırılıp 5 vakit namazın camide cemaatle kılınmasının sevdirilmesi amacıyla Türkiye Genelinde yüzlerce Camide başlıyor.

23 Ocak-1 Şubat 2018 tarihleri arasında Türkiye genelinde yaklaşık 200 camide gerçekleştirilecek olan “Haydi Çocuklar Camiye” projesi Kahramanmaraş’ta Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği ile Lider Gençlik Spor ve İzcilik Derneği işbirliğinde 5 camide düzenlenecek.

Ara tatilde Camiler Çocuklarla Şenlenecek…

Projenin İl sorumlusu Salih Özsağır; etkinlik sayesinde ara tatilde camilerin çocuklarla şenleneceğini, bu projenin amacının 6-13 yaş arası çocuklara camide cemaatle namaz kılmayı sevdirmek, milli manevi kültürel değerlerimize sahip çıkmak, toplumda büyüklerine karşı sevgi, saygı ve cami adabını öğretmek olduğunu aktardı.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, cami sevgisiyle büyüyecek…

Özsağır; Haydi Çocuklar Camiye etkinliği sayesinde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın cami sevgisini kazanması, cemaatle namaz kılmanın önemini kavraması, birlik beraberlik şuurunu kazanması ile hayatımızda büyük öneme sahip namaz konusunda bilinçlenmeleri hedeflenmektedir dedi.

Onlarca hediye çocukları bekliyor…

“Haydi Çocuklar Camiye” projesiyle 6-7, 8-10, ve 11-13 yaşlarında 3 kategoride etkinliğe katılan çocuklar, camide kıldıkları vakit namazlarına göre puan alacak olup, toplam puanlarıyla dereceye girenler,3 bisiklet, 3 çeyrek altın, 3 gram altın ödülünün yanı sıra dereceye girmeyenler sürpriz ödüller kazanacaklar.

Yarışma şartları www.haydicocuklarcamiye.com internet adresinde detaylı olarak belirtilmiştir.

Kahramanmaraş’ta etkinlik, Prof.Dr.Mahmud Es’ad Coşan Camii, Esentepe Erkan Malkan Camii, Rıdvan Hoca Camii, Şeyh Edibali Camii ve Mehmed Zahid Kotku Camilerinde yapılacak.