Kahramanmaraş’ta Duraklara Park Eden Araçlardan Vatandaşlar Şikâyetçi.

Belediyenin, otobüs durağı olarak kullanılması için ayırdığı bölüme park eden araçlar yüzünden otobüsler durağa giremiyor ve vatandaşlar zorluk yaşıyor. Hemen hemen her gün karşılaşılan bu manzaradan şikâyetçi olan vatandaşlar, bunlar için caydırıcı bir şey uygulanmıyor mu? Bunlarla kim ilgileniyor? Gibi söylemlerde bulundu.

Özellikle durak olarak tahsis edilen yere park eden aracın bulunduğu kısımda birde dubalar ile kapatılmış olması, ‘’bu rahatlık nerden geliyor?’’ dedirtti. Otobüsler durağa giremeyince mecburen yolcu indirip bindirmek için yol güzergâhı üzerinde duruyor. Bu durum yolcular içinde otobüs içinde kaza riskini artırıyor.

Yol üzerinde duran otobüsler trafiği de yavaşlatıyor. Otobüs şoförleri de bu durumlardan rahatsız olsa da birçok kez bu manzara ile karşılaşıyorlar.

Maraş Pusula Haber olarak konu ile ilgili yaptığımız araştırmada;

Yönetmeliğe göre birçok park edilmesi "yasak" alan olmakla birlikte hepsi için ödenecek ceza miktarı, ekstra kusur bulunması durumunda değişiklik sağlanmak ile birlikte sadece hatalı park cezası için ödenecek miktarı 95 TL olduğu öğrenildi.

Vatandaşlar olarak bu gibi hatalı park durumlarında fotoğraflayarak EGM uygulamasından bildirebilir veya 155 Polis İmdat Hattını arayarak, Zabıta ekiplerine durumu bildirerek aracı şikâyet edebilirsiniz.