Ramazan bayramı öncesi ve sonrasında trafik kazalarını en aza indirmek için denetimlerini artıran trafik ekipleri, kara yolu üzerinde oluşturulan noktalarda "DRONE" uçurarak yol üzerinde inceleme yaptı.

Havadan alınan görüntülerde trafik ihlali yapan sürücüleri durduran trafik polisleri, araçlarda arama yaptı.

Ekipler, sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunarak kurallara uymayanlar hakkında işlem yaptı.

Uygulamanın vatandaşların güvenliği için yapıldığını Belirten Bölge Trafik Şube Müdürü Arif Gürbüz şunları kaydetti:

‘’Kahramanmaraş emniyet müdürlüğü olarak trafik tedbirlerimiz bayram öncesi olduğu gibi bayram boyunca da şehirlerarası yollarda takviye ekiplerimizle birlikte devam ediyor. İnsansız hava aracı yani DRONE ile birlikte denetim yapıyoruz. Bu denetimlerde özellikle kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri ve cep telefonu ihlallerinin tespit çalışması yapıldı. Kahramanmaraş’ta 7 aracın kırmızı ışık ihlali yaptığını tespit ettik ve gerekli cezai işlemlerini uyguladık. Bayramın son günündeyiz ve dönüşler başladı. Akşam saatlerinde bu yoğunluk daha da artacak. O nedenle insansız hava aracı ile şehirlerarası yollardaki kavşaklarda denetimlerimiz devam edecek. Genellikle dalgın aceleci olan sürücülerimiz kırmızı ışık ihlali yapıyor. Sürücülerimiz lütfen trafik kurallarına riayet ederek araçlarını kullansınlar. Kimsenin can güvenliğini kendi can güvenlikleri de dâhil tehlikeye atmalarını istemiyoruz. ‘’

Editör: TE Bilişim