İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada: “25 Nisan 2018’de, saat 09.21’de, Pınarbaşı Mahallesi’nde tak katlı ahşap bir binada yangın çıkması üzerine Sütçü İmam İtfaiye Grubu 09.25’te olay yerine ulaşarak ilk müdahaleye başladı. Alevlerin tek katlı ahşap binayı sarması ve bitişikte aynı özellikteki evlerin tehlikede olması sebebiyle eş zamanlı olarak Merkez İtfaiye Grubundan 3 araç takviye olarak gönderildi. 5 araç ve 15 personel ile yangına üç ayrı cepheden müdahale eden Büyükşehir İtfaiyesi, alevlerin yan binalara sıçramasını engelledi ve yaklaşık 45 dakikalık çalışmadan sonra yangını tamamen söndürdü. Yangın çıkan evde ciddi maddi hasar oluşurken, bitişik evler büyük tehlike atlattı” denilerek bilgi verildi.

Mahalle sakinleri, olay yerine gelen Büyükşehir İtfaiyesi Daire Başkanı Cahit Küçükönder’e, yangın çıkan evin boş olduğunu, son bir haftada aynı evde ikinci yangının çıktığını ve son derece huzursuz olduklarını belirtti. Mahalle sakinlerini teskin eden Cahit Küçükönder, gereken tedbirlerin alınması için konuyu ilgili mercilere iletileceğini belirtti. 

Soğutma çalışmalarından sonra yapılan incelemede, evde elektrik tesisatının olmadığı tespit edilirken, yangının yakılan bir madde sebebiyle çıktığı ihtimali kuvvet kazandı.

Editör: TE Bilişim