Kahramanmaraş'ta Açıköğretim Sınavına girecek olan binlerce aday sınavlarını tamamladı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü içerisinde uzun kuyruklar oluştu.

Açıköğretim sınavlarının tamamlanması ile birlikte, sınav soruları ve cevapları, sınavın sonuçlanmasının ardından öğrencilerin ilk sorguladığı konu olacak. AÖF sonuçları öncesinde sorular ve cevapları yakından inceleyecek olan öğrenciler, bu sayede kendi puanlarını hesaplayabilecek. Peki, AÖF soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? İşte, sınav sonuçları hakkında detayları araştıran vatandaşlar için bazı bilgiler...

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde Öğrenci Girişi sayfadan açıklanmaktadır. Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır.

SINAV SONUÇ İTİRAZI

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

MAZERET SINAVI

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

SORU VE CEVAPLARA NASIL ULAŞIRIM?

Çıkmış sınav sorularına ve cevaplarına ANADOLUM eKampüs Sisteminden erişebilirsiniz. https://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden TCKN ve şifrenizle oturum açarak dersleriniz üzerinden çıkmış sınav sorularını ve cevaplarını görebilirsiniz. Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde Öğrenci Girişi sayfadan açıklanmaktadır. Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır.

 

 

HABER: ÖMER FARUK SALMAN