Sayısız kahramanlıkların yaşandığı ve yurda düşmanın sokulmadığı 18 Mart Çanakkale zaferinin 103. Yıl dönümü Kahramanmaraş’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çanakkale savaşının kazanılmasında 57. Alayın kahramanlıkları büyük önem taşırken, Zeytin Dalı harekâtının 57. Gününde Afrin’in tamamen teröristlerden temizlenmesi büyük anlam taşıdı.

Dün sabah Şehitlik anıtına çelenk konulmasıyla başlayan anma programındaki coşku Afrin’in alınmasıyla iki katına çıktı. Mehmet Akif Ersoy Kültür merkezinde devam eden anma programında şehitlerimiz dualar eşliğinde anılırken, Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli tiyatro ve müzik etkinlikleri yapıldı.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ise anma töreni Süleymanlı Şehitler anıtında yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitlerin anısına saygı atışı yapıldı. Sabah namazında tüm camilerde namaz öncesi şehitlerimize hatim indirildi ve dualar edildi.

Bugün ise tüm okullarda Çanakkale destanı konulu programlar yapılacak; öğrenciler şehitlikleri ziyaret edecek. Öğle saatlerinde ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şehit ailelerine ve gazilere yemek verdi.