Kahramanmaraş'ın etkin çevre ve kültür derneklerinden, Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği ve Son Peygamber Platformu, Mevlid Kandiline manevi bir hazırlık olması ve Kutlu Viladetin ihyasının en güzel şekilde yapılabilmesi düşüncesiyle '8 Milyar Salavat Kampanyası' düzenliyor. 11 Rebi'ül Evvel 1439 / 29 Kasım 2017 Çarşamba akşamına kadar devam edecek olan '8 Milyar Salavat Kampanyası'yla Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas) ile kesintisiz iletişim vasıtası olan 'Salavat-ı Şerife'lerin okunması ve salavat getirmenin önemini toplumun gündemine taşıyarak bir farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

Niçin 8 Milyar?

8 milyar salavât kampanyası her sene Son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.s.)’in dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan 12 Rebiülevvel gününü salavât ve dualarla kutlamak amacıyla yapılmaktadır.

Son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.s.), diğer peygamberler gibi belirli bir kavim veya gruba değil, tüm insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir. Bu sebeple en azından yeryüzündeki yaşayan tüm insan sayısı kadar salavât okuyarak bu kutlu ânın sevinci hem dua hem de hürmetle yaşatılmaktadır.

 '8 Milyar Salavat Kampanyası' çerçevesinde okunacak olan salavat-ı şerifeler, www.8milyarsalavat.com. sitesine girilebilecektir.