Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Kapıçam Mesire Alanı'nda düzenlenen şenliğe, 30 farklı ülkeden yaklaşık 120 öğrenci katıldı.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) 5. Bölge Başkanı Sebahattin Kala, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de eğitim gören 123 bin misafir öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını belirtti.

Memleketlerinden kilometrelerce uzakta olan bu öğrencilere yabancılık çekmemeleri ve yetişmiş bir birey olarak ülkelerine dönmeleri için UDEF ve bağlı dernekleri vasıtasıyla birçok etkinlik ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini dile getiren Kala, misafir öğrencileri birer medeniyet elçisi olarak yetiştirip, ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin gönüllü elçileri olmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hacı Muharrem Dilipak ise Kahramanmaraş'ta 41 farklı ülkeden yaklaşık bin 700 uluslararası öğrenci olduğunu, imkanlar ölçüsünde misafir öğrencilere barınma, dil kursları, burs ve gıda yardımı gibi her türlü desteği verdiklerini belirtti.

Dilipak, uluslararası bir öğrencinin Kahramanmaraş'a, bir evi ve büyük bir ailesi olduğu şuuruyla geldiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim