Kahramanmaraş'ta Atatürk Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'un çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programa, Mehmet Akif Kültür Merkez'inde devam edildi.

Öğrenciler tarafından çeşitli sunumlar ve müzik gösterilerinin yapıldığı etkinlikte, mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti. 

Programda, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül, emekli öğretmenlere hizmet belgesi verildi.

Elbistan, Göksun ve Andırın ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Afşin Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

TEAŞ İstiklal Ortaokulu tarafından Kaymakamlık Konferans Salonunda devam edine törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, öğretmenlerin dünyanın en zor işlerinden birini yaptığını söyledi.

Öğretmenlerin medeniyeti ve geleceği inşa eden şerefli bir mesleği icra ettiğine dikkat çeken Turan, "Öğretmen olarak toplumda meydana gelen olumlu gelişmelerden kendimize iftihar payı çıkarırken, olumsuzluklardan da sorumluluklarımızı gözden geçirmeliyiz. 15 Temmuz'da öğretmenlerin, bir millet için ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gördük. Haince ve sinsice bir çalışmayla milletimizin geleceğini karartmak isteyen, ucu dışarıda işbirlikçilere iman dolu göğsünü siper eden vatan evlatları 'dur' dedi. İşte bu kahramanları da necip milletimizin fedakar öğretmenleri yetiştirdi." dedi.

Daha sonra tören, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, slayt ve oratoryo gösterisiyle devam etti.

Törende adaylığı kalkan öğretmenler, ant içerek mesleğe başladı.

Emekli olan öğretmenlere plaketin takdim edildiği törende, okullarda düzenlenen şiir, resim, ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hasan Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rıdvan Tuncer, AK Parti İlçe Başkanı Ünal Peköz, kamu ve kurum müdürleri, okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

- Elbistan

Elbistan ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Köprübaşı Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans Salonu'nda devam eden programda, Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından konser verildi.

Programda, mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Emniyet Müdürü Hakan Aşık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ve ilgililerin katıldığı program, emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet teşekkür plaketi verilmesiyle sona erdi.

- Andırın

Andırın ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya tarafından Atatürk Ortaokulu bahçesinde Atatürk büstüne çelenk sunması ile başlayan tören, Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Salonunda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmenlerinden Hacı Atakan, yaptığı konuşmada, "Eğitimdir ki, bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti kölelik ve yoksulluğa terk eder. Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözleriyle Atatürk'ün öğretmene ne kadar değer verdiğinin görüldüğünü söyledi.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından emekli öğretmenler adına Ali Ekrem Pert konuşma yaptı, öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan "Şehidin Öğretmeni" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Törende, Kaymakam Haluk Koç ve Belediye Başkanı Baki Tezcan, tüm öğretmenlere çiçek takdim etti.

Daha sonra Şehit Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesine, Andırın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen çam fidanları Kaymakam Koç, Belediye Başkanı Tezcan, öğretmenler ve daire amirleri tarafından toprakla buluşturuldu.

Editör: TE Bilişim