Akpınar, MHP İl Binasının ve Ülkü Ocakları İl Binasının bulunduğu 18.Sokağın adının, Fırat Yılmaz Çakıroğlu olarak değiştirildiğini söyledi.

Toplantıda Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kayış ve Dulkadiroğlu Ülkü Ocakları Başkanı Ali Tufan ile birlikte yöneticiler yer aldı.

Dulkadiroğlu ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanlığının bulunduğu ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı binasının bulunduğu 18.sokağın adı Fırat Yılmaz Çakıroğlu olarak değiştirildi. 

Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, ‘’Teşkilat olarak ilçe kongremizi tamamlamamızdan 4 gün sonra Dulkadiroğlu Belediye Meclisine katılarak Dulkadiroğlu Belediyesinde Ülkü Ocakları İl Başkanlığımızın bulunduğu sokağın adının Fırat Yılmaz Çakıroğlu olarak değiştirilmesini talep ettik. Dulkadiroğlu Belediye meclisinden bu kadar bugün itibari ile çıktı. Başta Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay olmak üzere tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum’’ dedi.

Akpınar, ‘’Ege Üniversitesinde Tarih Bölümü 4.sınıf öğrencisi rahmetli şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Hain PKK’lılarca şehit edildi. Bu olaya karışan bir şahıs müebbet hapis cezası aldı. Biz rahmetlinin bu ay içinde ölüm yıl dönümü olması münasebeti ile sokağın adının bu ayda değişilmesi ile ilgili çalışmalar yaptık. Bu bağlamda, Ülkücülük ve Ülkü Ocakları, Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü Harekâtın devamı ile bekası için canını feda eden tüm ülkücü şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kayış, Unutmayalım ki Fırat bizler için artık Ağrı’dan doğup Basra’ya dökülen bir nehrin adı değil, bayraklaşmış bir mücadelenin Akşehir’den doğup egeye dökülen ismidir. Bu anlamda rahmetli şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adını ölümsüzleştiren başta İlçe Başkanımız Mustafa Akpınar olmak üzere emeği geçen herkese ülkü ocakları ve ülkücü gençler adına teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş Ülkü Ocakları anıldığı sürece şehidimizin adı da anılacaktır’’ dedi.