Şeyhadil Mezarlığı’nda yer alan Şehitlik Anıtı’nda düzenlenen tören çelenklerin sunulmasıyla başladı. Bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı atışının yapılmasının ardından tören, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. 
Daha sonra Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve beraberindeki protokol üyeleri, şehir mezarlarını ziyaret ederek, çiçek bıraktı. Kur’an tilaveti ve yapılan duanın ardından program sona erdi. 
Törene katılan gaziler, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünün gururunu yaşadıklarını ifade ederek, TSK’nın günümüzde aynı gururu Afrin’de gösterdiğini söylediler. 
Anma programında konuşan şehit annesi Muhlise Royar ise, “Hüzünlüyüz, üzgünüz, gururluyuz. Çocuklarımıza şehitlerimize değer verildiği zaman çok daha mutlu oluyoruz. Duygularımız çok farklı” dedi. 

Şehit babasının kelimeler boğazına düğümlendi 
2014 yılında şehit olan oğlu Vedat Sarıkaya’yı kabri başında ziyaret eden Ömer Satıkaya ise, “Yaşananlar dille anlatılmaz. Allah Mehmetçiğimize yardım etsin” dedi. 
Dayısının mezarı başında gözyaşları sel olan Dilek Kartal ise, “Ben şehit ailesi olarak gurur duyuyorum. Şehitler ölmez” diye konuştu. 
Şehit dayısı Vedat Sarıkaya’nın mezarını ziyaret eden 5 yaşındaki Pakize Kartal da, “Şehitler ölmez vatan bölünmez, dayımla gurur duyuyorum” dedi. 

Editör: TE Bilişim