Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak ve Türkiye’yi tehdit eden terör örgütlerine karşı operasyon yürüten Kahraman Mehmetçiğe, Kahramanmaraş Sanayi Sitesi Esnafları asker uğurlar gibi dualar ve davul, zurna eşliğinde 5 Bin gıda paketi gönderdi.

Küçük sanayi sitesinde düzenlenen programda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi parti meclis üyesi ve sanayi esnaflarından Bekir Kılıç, “ Kahramanmaraş diyarından Kahramanmaraşlıların örnek bir davranışını daha görüyoruz. Sütçü imamın torunları nasıl ki kurtuluş savaşında öncülük yaptılar ise şimdide öncülük yapıyorlar.”dedi.

“Canımızı Ortaya Koymaya Hazırız”

Sınır ötesi operasyonunun kararlılıkla devam ettirileceğini belirten Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sanayi esnafları Zeytin dalı operasyonundan dolayı kahraman askerimizin Suriye’de ülkemizi tehdit eden terör örgütlerine karşı verdikleri mücadeleye destek olmak için dualarıyla, gerektiğinde ise canlarıyla onların yanlarında olacaklarını bir kez daha buradan belirtiyorlar. Burada en önemli etken analarımız, onların ellerinden öpüyorum. Sebebi ise böyle korkusuz kahraman yiğit insan doğurdukları için. Korkusuzca mücadele ediyorlar, kurşunun önüne atlıyorlar. Bizlerin burada rahat etmeleri için orada kahramanca savaşıyorlar. Bizler karınca misali nemrutun ateşine su taşıyoruz. Buradan sanayi esnafları olarak onların yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Tüm sanayi esnaflarına teşekkür ediyorum. Bizler burada canımızla kanımızla her şeyi yapmaya hazırız. Ezanların dinmemesi, bayrağın inmemesi için her zaman canımızı ortaya koymaya hazırız.”

“Gerekirse Savaşmaya Hazırız”

Küçük sanayi esnafları adına konuşan Hikmet Büyükköse ise : “ Ülkemizin bel kemiği olan esnaflarımız her zaman öncülük yapmayı ister. Bu organizasyonda katkısı olan tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Bu ülke için bizler canımızı ortaya koyacak insanlarız. Devletimiz emredecek Türk silahlı kuvvetlerin neye ihtiyacı var ise biz yerine getireceğiz.  Bu bizim için kutsal bir görevdir. İnşallah kazasız belasız gidip tüm esnaf arkadaşlarımız adına bu emanetlerini yerine vereceğiz. İnşallah askerlerimizin ayağına taş değmez. Bu operasyonu güzel bir şekilde bitirip vatanlarına dönerler.  Bugün ikram için ordayız. Yarın için ise savaş için gitmeye hazırız. Bizim devletimizin ve milletimizin hiçbir şeye ihtiyacı yok. Biz oraya sadece maneviyatımızı götürüyoruz. Bunu siyasi açıdan polemiklere çekilmesini istemiyoruz. Devletimiz askerlerimize koç gibi bakıyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim