Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşununa Hayır projesi kapsamında çeşitli kurumların çalışmaları devam ederken Toplum Destekli Polis ekipleri de, Teravih namazı çıkışında bir çalışma yaparak vatandaşlara broşürler dağıttı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ferhat Yeşilyayla, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Bu çalışmaları periyodik olarak yapıyoruz. Düğünlerde silah atılması bizim altını çizmek istediğimiz bir konu. Havaya attığımız kurşunların belli bir yüksekliğe çıktıktan sonra aynı hızla yere düşmesi ile yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir'' dedi.

Duvardan seken merminin balkonda pencerede oturan insanın ölümü veya yaralanmasına neden olduğunu belirten Yeşilyayla, ''Bu durumda insanlarımızın hem vicdani hem de yasalardan dolayı bir zorunluluğu var. Bir çocuğun bir yetişkinin can kaybına yaralanmasına sebep olabiliyor. Buna çoğu kez şahit olduk. Bu sorumluluğu taşıyamayız. Yargı önünde de bunun bir hesap kısmı var. Ağır cezaları var. Eğlenceli bir kısmı da yok zaten. Bir düğünde havaya silah atmanız size bir prestij kazandırmaz. Tam tersine halkın nezdinde kötü intibahsı var. Maganda gözü ile bakılıyor. Düğünlerimiz bizim örf ve adetimizin güzel bir geleneğidir. Bu eğlenceye silahın gölgesi düşmemelidir. Dolayısı ile düğünlerde ve asker uğurlamalarında silah atmayalım. Bilinçli ve medeni bir toplum olarak silah atmayalım düğün evi yas evi olmasın'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.