Öçal Mesajında; “Bayramlar, sevgi, kardeşlik, barış, dayanışma ve paylaşma gibi evrensel insani değerlerin en çok tezahür ettiği ilahi armağandır. En önemlisi de Kurban Bayramı, Allah’a, kardeşlerimize ve kardeşliğimize yakınlaşmadır.

Böylesi müstesna günlerde milletçe bir olmayı tekrar hatırlamalıyız. Çünkü bizler bir, iri,  diri ve kardeş oldukça her türlü saldırılara rağmen 2023 hedeflerimize ulaşacağımız, Dünya’nın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğimiz, söz verdiğimiz huzur ve refah seviyesine ulaşacağımız açıktır.

Bu vesileyle, Bayram ziyaretleri için yollara koyulan sürücü kardeşlerimizin mutlak suretle trafik kurallarına uymasının gerekliliğini hatırlatmak istiyorum. Büyüklerin ziyaret edildiği, kırık kalplerin onarıldığı, küçüklerin sevindirildiği ve dualar eşliğinde kardeşlik örneği yaşadığımız bu kutlu ve heyecanlı günde hep birlikte bayramın huzurunu yaşamak en büyük dileğimizdir.

Hac farizasını yerine getiren tüm kardeşlerimizin de haclarının kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum. Bu duygularla, mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyor, bayramın İslam âlemiyle birlikte tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.