Yahya Kemal’in ilkolunun minikleri, Vatan, Millet, Bayrak gibi mukaddes değerlerimizi Vatanımızın müdafaasında başrol oynayan Kahraman Gazilerden dinleyerek öğrendiler. Cennet vatanımız uğruna Şehit ve Gazi olan Kahramanları Gazilerle birlikte yâd ettiler. Şehitlere fatiha okudular. 
Kore Gazisi; hatıralarında Kore´de savaşırken şarapnel parçalarının çok yakınına kadar düştüğünü o hengâmede bazen sessizlik olduğunu bu sessizliği yadırgadıklarını belirterek 'biz o çetin savaş içerisinde hiç öleceğimizi düşünmüyorduk, bize bu savaş, oyun gibi geliyordu. Çünkü biz biliyorduk ki Ölürsek Şehit kalırsak Gazi oluruz." şeklinde konuştu.
Öğrenciler 
Kahramanmaraş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kıbrıs Gazimiz Tayfun Özbey’in okumuş olduğu “Vatan Sevgisi” şiirini dinlediler.

Okul Lideri Hüseyin Yılmaz; Dün Çanakkale’de, Bugün Afrin'de

Yahya Kemal İlkokulu Lideri Hüseyin Yılmaz; 'Biz ölümden korkmayan bir millet olarak kaldığımız sürece milli değerlerimize sımsıkı sarılmanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşayacağız. Necip milletimiz, kadim medeniyetimizden kuvvet alarak dünyanın süper gücü olmak için çalışmaya aralıksız devam ediyor. Bunu başaracak olan öğrencilerimizin yetişmesi için her imkânı kullanıyoruz.' dedi.
Programın sonunda Kıbrıs ve Kore gazileri öğrencilerin arasına katılarak sorularını cevapladılar ve hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

Editör: TE Bilişim