Akdeniz bölgesini özellikle tekstil sektöründe dünyaya tanıtan ve her geçen yıl sanayisi ile gelişen güzide şehrimizde gündeme gelen kirlilik vatandaşı tedirgin etmeye devam ediyor. Özellikle Karacasu kırsalında yer alan mahallelerin etkilendiği kirlilik, fabrika atıkların birleşmesi yüzünden etkisini iyice artırdı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin şehrimize kazandırdığı atık su arıtma tesislerine rağmen günden güne artan kirlilik bölgede yaşayan vatandaşı korkutuyor. Özellikle küçük yaştaki çocukların bu sulara girerek oynaması büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor.

Aksu Çayı’nda yaşanan kirlilik yüzünden çevrede ağır bir koku çıktığını kaydeden mahalle sakinleri, fabrika atıklarının suya karışması sonucu yaşanan kirliliğin tehlike boyutuna ulaştığını söylediler.

Zaman zaman rengi siyaha, yeşile dönen atık suların çevrenin ekolojik dengesi üzerinde ağır bir tahribe neden olduğu çıplak gözle dahi görülebiliyor. Havaların ısınmasıyla birlikte yüzmek için bu çaya geleceklerini kaydeden çocuklar ise yaşanan tehlikenin farkında değil. Maraş Pusula Haber olarak yetkilileri göreve davet ediyoruz.

HABER: GÖKHAN DÖKÜCÜ/ÖMER FARUK SALMAN