Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 9. Uluslararası Satranç Turnuvası 3-8 Nisan 2017 tarihleri arasında Osman Sayın Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

Azerbaycan, Suriye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan, Türkmenistan başta olmak üzere ülkemizin çeşitli illerinden 640 sporcunun mücadele edeceği turnuva 8 Nisan 2018 tarihinde sonuçlanacak.

Osman Sayın Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kahramanmaraş’ta satranç sporunun gelişmesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük katkıları bulunduğunu ifade ederek, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 93. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen 9. Uluslararası Satranç Turnuvası’nın geleneksel hale geldiğini ve her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü ifade ederek, gerek yurt dışından gerekse yurt içinden gelen tüm sporculara başarılar diledi.

Açılış konuşmalarında son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un başka bir programdan dolayı buraya katılamadığını ve selamlarını ilettiğini ifade ederek başladığı konuşmasında: “Kahramanmaraş’a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilişi anısına düzenlediğimiz 9. Uluslararası Satranç Turnuvası’na 5 farklı ülke ve ülkemiz genelinden 40 şehirden olmak üzere bu yıl 640 sporcu katılıyor. Turnuvaya katılan tüm sporcularımıza öncelikle şehrimize hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından bir grup çocuk Genel Sekreter Züver Çetinkaya’ya Büyükşehir Belediyesi’nin satranç sporuna verdiği önem ve destekten dolayı bir buket çiçek vererek teşekkür ettiler.

Genel Sekreter Çetinkaya ve diğer protokol mensupları ilk hamleyi yaparak turnuvayı başlattılar.

8 Nisan 2018 Pazar gününe kadar sürecek turnuva 5 dalda gerçekleştiriliyor.

Turnuva A dalında 1800 elo üstü toplam ödül 27.200 TL, B dalında 1800 elo altı toplam ödül 8.200 TL, C dalında 11-12-13-14 yaş toplam ödülü 5.500 TL, D dalında 9-10 yaş toplam ödül 5.500 TL ve E dalında 7-8 yaş toplam ödül 5.500 TL olmak üzere 51.900 TL para ödülü verilecek.

Editör: TE Bilişim