Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı Güreş Koordinatörü Mustafa Ağca, kentte görev yapan yerel basının spor muhabirleri ile bir araya gelerek 2018 yılının ilk altı aylık dilimini değerlendirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Adnan Alagöz, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halil Bozdoğan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Cengiz Berberoğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Güreş Koordinatörü Ağca, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un tüm spor dallarının yanı sıra atasporumuz güreşe de sahip çıkmasının meyvelerini toplamaya başladıklarını söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Güreş Takımı’nın grekoromende grubunu birinci olarak tamamlayarak 2. Ligde mücadeleye başladığını hatırlatan Koordinatör Ağca: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Güreş Takımımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un destek ve gayretleri ile 2018 yılının ilk altı ayında 26 madalya kazanmıştır.

Yıldızlar Güreş Milli Takımımızın yarısından fazlası bizim güreşçilerimizdir.

Büyükler Türkiye Şampiyonasında Ahmet Taş ve Osman Göçen Türkiye 3.’sü olmuşlar ve bronz madalya kazanmışlardır.

Amasya’da yapılan Yıldızlar Türkiye şampiyonasında takım halinde 3. Olduk ve bu şampiyonada Hamza Alaca ve Halil Gökdeniz Türkiye 3.’sü oldular.

Erzurum’da 8-11 Mart 2018 tarihleri arasında yapılan U23Türkiye şampiyonasında Kahramanmaraş tarihinde ilk defa takım halinde şampiyon olduk. Bu şampiyonada Ertuğrul Kahveci ve Feyzullah Aktürk kendi kilolarında Türkiye 1.’si, Ali Gürsoy, İbrahim Kar, İbrahim Çağlayan kendi kilolarında Türkiye 2.’si, Hasan Kaya ve Osman Göçen kendi kilolarında Türkiye 3.’sü olmuşlardır.

Çorum’da 20-25 Mart 2018 tarihleri arasında Gençler Türkiye Şampiyonası’nda güreş takımımız takım halinde şampiyon olmuş ve aynı zamanda mücadele ettiğimiz 2. Ligten de şampiyon olarak ayrıldık ve 1. Lige yükseldik.

Bu şampiyonada da İbrahim Kar, Ertuğrul Kahveci ve Feyzullah Aktürk altın madalya, Hasan kaya Gümüş madalya, Muammer Kılıç, Mustafa Durur, Anıl Kılıçsallayan, Ali Akıl ve Ahmet Taş bronz madalya aldılar.

Gebze’de 1 Nisan 2018 tarihinde 25 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen Zafer Turnuvası’nda Hamza Alaca Altın, Halil Gökdeniz Gümüş madalya ile döndüler.

Mayıs 2018 tarihinde Makedonya’da yapılan Avrupa Şampiyonasında Hamza Alaca Avrupa Şampiyonu, Halil Gökdeniz ise Avrupa 2.’si oldu.

İstanbul’da 10 Haziran 2018 tarihinde yapılan U23 Avrupa Şampiyonası’nda Ertuğrul Kahveci Avrupa 3.’sü olurken, 4 Temmuz’da Hırvatistan’da yapılan Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda Hamza Alaca Dünya Şampiyonu olarak 27 yıl aradan sonra ilimize dünya şampiyonluğu kazandırmıştır.

Bu başarıların tesadüf olmadığını, çalışma ve emeğin karşılığı olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a ilgi alaka ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı Güreş Koordinatörü Mustafa Ağca, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Editör: TE Bilişim