İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Tesisleri'nden düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bilim şenliğinin 2-3 Mayıs tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü otoparkında yapılacağını belirtti.

TÜBİTAK 4007 Projesi kapsamında yapılacak etkinliğin 64 bin 962 liralık bütçesinin bulunduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt, bu çalışmanın, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü destekleriyle hayata geçeceğini söyledi.

Çalışmanın kentin çocukları açısından önemli olduğunu dile getiren Akkurt, şunları kaydetti:

"Projede üniversiteden hocalarımızla 14 farklı lisemizde 14 bilim söyleşisi, bir Türk Halk Müziği konseri, bir resim sergisi ve 101 bilimsel atölye çalışmasını hep birlikte inşallah gerçekleştireceğiz. Atölye çalışmalarında kimya deneyleri, gündelik hayatta bilim gösterileri, platoryum, uzay gösterimi, robotik kodlama etkinlikleri, spor-yetenek testleri, canlı portre çizimi, trafik güvenliğiyle ilgili etkinlikler, Yedi Güzel Adam tanıtım stantları, akıl oyunları, eğlenceli matematik, doğa ve dağcılık eğitimi gibi gündelik sağlığımıza dair çalışmalar bu sürecin içerisinde yer alacaktır."

Akkurt, TÜBİTAK projelerinin yanında, öğrencilerin gelişimi için Çanakkale ziyaretleri, Kariyer Günleri ve kişisel gelişim seminerleri gibi etkinlikler yaptıklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı ile diğer ilgililer katıldı.

Editör: TE Bilişim