Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kahramanmaraş’ta yürüttüğü çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş’ta inşa edilen Adatepe Sulaması 1. Kısım İnşaatı hızla ilerliyor. Bakanlık sulama projesinin 1. Kısmını tamamlayarak 67.880 dekar zirai araziyi suya kavuşturmayı planlıyor.

67.780 Dekar Zirai Araziye Su Temin Edilecek

Göksun ilçesindeki Adatepe Barajı’ndan alınacak suyu kapalı sistem borulu şebekeyle münbit topraklara ulaştıracak olan sulama projesinin 1. Kısmının tamamlanmasıyla 67.780 dekar zirai araziye su temin edilecek. Şu an itibariyle yüzde 19 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı tesisin 2019 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Afşin’e bağlı Deveboynu, Anzorey, Esence, Hüyüklü, Nadır, Erçene, Çağılhan, Alimpınar, Ördek, Kötüre, Gerger, Altaş, Yazıdere, Ortaklı ve Kabaağaç mahallelerindeki zirai araziler suyla buluşturulacak.

“Kahramanmaraş’ın Rüyasını Gerçeğe Dönüştüreceğiz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak Kahramanmaraş’a büyük bir önem verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Kahramanmaraş’ın münbit topraklarını suyla buluşturmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. 1. Kısmını inşa ettiğimiz Adatepe Sulaması için yaklaşık 343 milyon TL tutarında bir harcama yapacağız. Bu proje ile 67.780 dekar zirai araziyi suya kavuşturarak ülke ekonomisine yıllık 30 milyon TL katkı sağlayacağız. Tesisi 2019 yılı sonunda hizmete açarak Kahramanmaraş’ın rüyasını gerçeğe dönüştüreceğiz inşallah.”

Editör: TE Bilişim