Kahramanmaraşlıların yakından tanıdığı, araştırma yazıları ile Kahramanmaraş’ın kültürel miras değerlerine sahip çıkan Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi ve Maraş Gündem köşe yazarı  Ali Avgın’ın  "Han Duvarları – Kalbe Düşen Kor" isimli kitabı ikinci baskısını yaptı.

İlk baskının üzerinden altı ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, gördüğü yoğun ilgiden dolayı “Han Duvarları, Kalbe Düşen Kor” romanı ikinci baskısı ile Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarında okurları ile buluşacak. YEDİVEREN/ EFTALYA yayınevinden çıkan “Han Duvarları  Kalbe Düşen Kor” romanı ikinci baskısı ile raflarda yerini almaya devam edecek.

Gösterilen yoğun ilgi nedeniyle birçok kitap evinde erkenden tükenen roman ikinci baskı ile ilk defa Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarında okurları ile buluşacak.

“Han Duvarları Kalbe Düşen Kor” romanında Maraş Mevlevihanesi ve Kahramanmaraş’ın Kurtuluşunu konu alan roman; Satılmış ile Aslı’nın aşkının dramatik hikâyesini anlatıyor. Edebiyatımızın müstesna şairlerinden Faruk Nafiz ÇAMLIBEL’in, Han Duvarları şiirine konu olan bu aşk, Kahramanmaraş Mevlevihanesi Şeyhi’nin oğlu Satılmış’ın, Aslı’ya duyduğu aşkın, başarılı bir kurgu ve sade bir dille yazılarak,  romanlaştırılmış halidir. 

Romanın yazarı Ali Avgın, kitaba duyulan ilgiden duyduğu mutluluğu ve Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarında ikinci baskısı ile yer alacağını okurları ile paylaşarak şunları söyledi.

“ Geniş bir araştırmayla, üç yıla varan bir sürede kitaplaştırdığım romanın kısa sürede tükenmesi bizi gayet mutlu etti. Bu zaman zarfında okuyucularımızdan çok olumlu yorumlar aldım, kendilerine teşekkür ediyorum. Ulusal olarak yayınlanan romanımız, İnşallah ikinci baskısıyla daha geniş kitlelere ulaşır, Kahramanmaraş’ın tanıtımına ve edebiyatına katkı  sağlar diye umutlanıyorum. ‘Han duvarları, Kalbe Düşen Kor’ isimli romanımız,  Kahramanmaraş Kitap Fuarında Yediveren/Eftalya yayınları standında okuyucuları ile iikinci baskısıyla buluşacaktır. Bu vesileyle, Kitabımızın hazırlanmasında büyük gayretleri olan, Yazar Mehmet Işık Hocama, Eftalya  yayınevine,  Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize  ve tüm okuyucularımıza şimdiden çok teşekkür ediyorum.”