AK Parti iktidarından önce Türkiye'nin demir yollarının paslanmaya terk edildiğine işaret eden Erdoğan, "10 yıllarca demir yolu hatlarımıza bir çivi bile çakılmamıştı. Biz, karayollarında olduğu gibi demiryollarında da çok ciddi bir dönüşüm gerçekleştirdik. Toplam uzunluğu 257 kilometre olan 3 adet demiryolu hattını sıfırdan yapmışçasına yeniledik" diye konuştu.

Türkiye'nin hızlı trenle tanıştığına dikkati çeken Erdoğan, hızlı tren hattını bin 213 kilometreye ulaştırdıklarını, Kahramanmaraş'ın da hızlı trenle buluşacağını bildirdi.

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattının Nurdağı'ndan geçeceğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nurdağı İle Kahramanmaraş'ı birbirine bağlayarak, şehrimizi hızlı tren hatlarıyla buluşturmuş olacağız. Kahramanmaraş-Nurdağı Hızlı Tren hattının etüt çalışmaları devam ediyor. Böylece Kahramanmaraş-Gaziantep arası hızlı trenle 53 dakika, Adana arası 1 buçuk saat, Mersin arası 2 saat olacak. Bu iş plan, proje işi. lafla değil, icraat, icraat" değerlendirmesinde bulundu.

Narlı-Akçagöze arasına çift hatlı yeni hızlı tren hattının projesinin hazır olduğuna dikkati çeken Erdoğan, Türkoğlu lojistik merkezinin şehre kazandırıldığını söyledi.