Kahramanmaraş’ta gündemin nabzını tutan Bugün Gazetesi sokağın sesini sayfa sütunlarına taşıdı. Yaptığı sokak röportajlarıyla halkın sesini okuyucusuna duyuran Gazeteniz Bugün’ün yaptığı araştırmada en çok tanınan milletvekili Mahir Ünal olurken, Büyükşehrin en beğenilen projesi ise Yedi Kuyular Kayak Merkezi ile köprülü kavşaklar oldu.

Sokağa inerek vatandaşlara mikrofon uzatan Bugün Gazetesi haber ekibi Kahramanmaraş’ta milletvekillerin isimlerini, büyükşehrin çalışmalarını ve en beğenilen projeleri sordu.

Uzatılan mikrofona Milletvekillerin isimlerini sayan vatandaşların birçoğu milletvekillerine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’dan başladı. Ünal’ın ardından ikinci sırayı Mehmet Uğur Dilipak üçüncü sırayı ise TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç aldı.Sokaktan ve caddelerden geçen vatandaşlarla bire bir yapılan röportajlarda büyükşehir belediyesinin çalışmaları ile ilgili soruya da cevap veren vatandaşlar özellikle son iki yılda Büyükşehrin Kahramanmaraş’a çağ atlattığını ve yapılan projelerden memnun olduklarını söylediler. Her geçen gün kentin çehresinin değiştiğini belirten vatandaşlar özellikle Yedi Kuyular Kayak Merkezi ile köprülü kavşakların gönüllerinde yer tuttuğunu belirttiler.

Vatandaşlardan Yunus Akgül, Büyükşehir belediyesinin son dönemde hizmette çağ atlayan projelere imza attığını belirterek, ''Kayak Merkezi, Çevre Yolları, Bulvarlar, Köprülü Kavşaklarla birlikte kentimizin simgesi haline gelen dondurmanın festivalini ilk olarak geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yaptı. Bu çok önemli bir tanıtımdı. Diğer taraftan Şalvar Güreşi yapıldı buda bir ilkti. Yani Büyükşehir Belediyesi ilklere imza atan hizmetlerine devam ediyor'' dedi.

İsmail Kaya ise Kentin en büyük probleminin ulaşım sorunu olduğuna değinerekten yapılan projeler ile bu sorununda ortadan kalkacağına inandığını söyledi.

Röportaja katılan vatandaşlardan bazıları ise Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tan raylı sistem yapmasını istediler.

Bugün Gazetesi olarak, Kahramanmaraşlı vatandaşlara en çok hangi milletvekillerini tanıdıklarını ve Büyükşehir Belediyesinin projelerini nasıl bulduklarını sorduk. Vatandaşlar birbirinden farklı yorumlar yaparken, Yedikuyular Kayak Merkezi en beğenilen proje olarak vatandaşların gönüllerini fethetti.

Akıllara ilk gelen isim AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal oldu. Vatandaşlara milletvekillerinin isimlerini saymalarını istediğimizde, hepsini sayanlar olurken bazıları bir kaç tane isim saydı. Bazıları ise sadece Mahir Ünal'ı bildiklerini söyledi.

Mahir Ünal'dan sonra vatandaşların aklına gelen ilk isim Mehmet Uğur Dilipak olurken diğer isimler ise Celalettin Güvenç, Veysi Kaynak, İmran Kılıç, İlker Çitil, Nursel Reyhanlıoğlu ve Fahrettin Oğuz Tor olarak sıralandı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin en beğenilen projesi Yedikuyular Kayak Merkezi oldu. Bir çok vatandaş kentin büyük bir sorunu olmadığına değinirken, bazı vatandaşlar ulaşımda Raylı Sistem projesinin yapılmasının Kahramanmaraş adına daha iyi olacağını söylendi.

Kahramanmaraş, AK Parti'ye destek veren illerin başında gelirken bir sonraki seçimde bu durumun yine aynı olacağı ön görülüyor. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ülkenin gelişimi ile birlikte Kahramanmaraş'ın da değerine değer kattığını belirtirken, bir çok vatandaş önümüzdeki seçimde de AK Parti'ye oy vereceklerini söylediler.

Vatandaşlardan Yunus Akgül, Büyükşehir belediyesinin son dönemde hizmette çağ atlayan projelere imza attığını belirterek, ''Kayak Merkezi, Çevre Yolları, Bulvarlar, Köprülü Kavşaklarla birlikte kentimizin simgesi haline gelen dondurmanın festivalini ilk olarak geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yaptı. Bu çok önemli bir tanıtımdı. Diğer taraftan Şalvar Güreşi yapıldı buda bir ilkti. Yani Büyükşehir Belediyesi ilklere imza atan hizmetlerine devam ediyor'' dedi.

En beğendiği projeden bahseden Akgül, ''Şu an bulunduğumuz Trabzon Caddesinin yapılması ile birlikte yayalar akıcı bir şekilde dolaşıyor. Demokrasi meydanı aynı şekilde oldu'' diyerek Çarşı mevkiinin yayalaşması ve alt geçit üst geçitlerin çok önemli olduğuna değindi.

Osman Kıllı, Kahramanmaraş Milletvekillerinden en çok Mahir Ünal'ı beğendiğini, Kahramanmaraş için çok çalıştığını ve başarılı bulduğunu söyledi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin projeleri hakkında konuşan Kıllı, ''Çok güzel projelere imza atılıyor. Belediyemizi bu konuda çok tebrik ediyorum. Özellikle son 6 aydır çok güzel işler çıkıyor. Bundan önceki seçimlerde AK Parti'ye oy verdim. Bundan sonrada AK Parti'ye oy vereceğim'' dedi.

Recep Karakuş,Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin iyi çalıştığını, Şu ana kadar bir problem olmadığını belirterek yapılan hizmetlerden memnuniyetini dile getirdi.

Serkan Doğan, ''Kahramanmaraş'ın daha yaşanılır hale geldiğini belirterek, Büyükşehir'in özellikle yol ve park projelerini çok beğendiğini söyledi. Kayak Merkezinin harika olduğunu belirten Doğan, ''Çok harika bir proje. Ben bugüne kadar AK Parti'ye oy verdim. Bundan sonrada Allah hangisine nasip ederse'' dedi.

İsmail Kaya, Kentin en büyük probleminin ulaşım sorunu olduğuna değinerekten yapılan projeler ile bu sorununda ortadan kalkacağına inandığını söyledi.

Sevim Çelik, Göksun'dan Kahramanmaraş'a gelirken çevre düzenini çok beğendiğini, Kahramanmaraş'ın eskiye göre şuan daha çok ilerlediğini söyledi.

Bazı vatandaşlar ise projelerin hepsinin güzel olduğunu, Özellikle Kayak Merkezi projesinin olması turizme katkı sağlayacağını, Battı Çıktıların yapılması ile bağlantı yollarının oluşması ile trafiğin rahatladığını belirtirken, şehir içi toplu taşıma için bir tren, metrobüs gibi raylı sistem yapılması gerektiğini belirttiler.

Röportaja katılan vatandaşlardan Murat Ardıç ise düşüncelerini şu şekilde anlattı; “Bazılarını tanıyorum, Celalettin Güvenç, Uğur Dilipak, Mahir Ünal. Büyükşehir Belediyemiz son iki yılda büyük bir hamle yaptı. Yeni yollar, parklar, köprülü kavşaklar ilimize bir renk kattı. Biz Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olduğunu son iki yılda hissettik. Ben Dulkadiroğlu İlçesinde oturuyorum, ilçe belediyesi de artık kendini toparladı ve ilçemize iyi hizmetler ediyor.

Büyükşehir belediyemizin en iyi hizmeti olarak köprülü kavşakları gösterebilirdim fakat Yedi Kuyular Kayak Merkezinin yapılmasıyla fikrim değişti. Benim açımdan en iyi hizmeti kayak merkezidir.

Daha önce Ak Partiye vermiştim, yine hem başkanlıkta hem de milletvekilliğinde aynı partiye vereceğim.

Mustafa Sofuoğlu ise sorulara şu şekilde cevap verdi;Mahir Ünal, Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu. Fatih Mehmet Erkoç, son yıllarda ilimizin çehresini değiştirdi. Ben Gaziantepliyim ve uzun yıllar önce buraya taşınıp burada ikamet ediyorum. Memleketim Gaziantep şehircilikte çok iyiydi fakat son iki yılda Kahramanmaraş gerçekten büyük bir atılım yaptı. Trabzon Caddesine yapılan projeyi çok iyi diyemem ama köprülü kavşaklar, kayak merkezi, çevre yolları, kendi mahallemize yapılan bulvarlar trafiği büyük ölçüde rahatlattı. Gaziantep’te piknik yapacak doğru dürüst bir yer yok fakat Kahramanmaraş’ta aracın olmasa bile toplu taşıma ile gideceğin çok piknik yerleri var. Kahramanmaraş’ı çok seviyorum, yapılan hizmetlerle atılım geçiriyor. Bence Kahramanmaraşlılar memleketlerinin kıymetini bilmeli. Büyükşehrin en beğendiğim hizmeti Yedi Kuyular Kayak Merkezi ve köprülü kavşaklar. Bence köprülü kavşakların çoğalması da gerekir.”

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN