Elbistan’da genç bir avukat, birkaç yıl öncesine kadar sıralarında oturduğu okulda öğrencilerle bir araya geldi. Avukat Hülya Boyraz, Hukuk Fakültesi’nde geçirdiği öğrencilik yıllarından Avukatlık mesleğine kadar tüm püf noktaları anlattı. Avukat Boyraz’ı pür dikkat dinleyen öğrenciler, birçok soru sorarak, geleceklerine dair hedef belirlemeye çalıştılar.

Avukat Hülya Boyraz, “Buradaki amacım, bende buradan mezunum. Kişini kendini bildikten sonra her şeyi başarabileceğini anlatmak istedim. Tecrübelerimi öğrencilerle paylaştım. Çünkü biz bunun eksikliğini çok yaşadık. Bize bu konuda, bu lisede gelip de mesleki anlamda yön veren kimse olmadı.Ben bir öğrenciye yön verebilsem, bu bana çok büyük mutluluk verir” dedi.

Okul Müdürü Mehmet Türk, “Bu tür etkinliklerle öğrencilerin bakış açısını genişletip, öğrencilere özgüven sağlamanın gayesi içindeyiz. Tek bir öğrencimizin bile başarısını ileriye taşıyabilmesi için bu tür etkinliklere önem veriyoruz. Avukat Hülya Boyraz’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öğrenciler ise bu tür etkinliklerin kendilerini başarıya taşıyacaklarını belirterek, bakış açılarının şimdiden değiştiğini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim