Dilipak çalışmaları tüm hızıyla süren Göksun yolunun, Menzelet Yol ayrımı ile Fırnız arasındaki bölümün bu yıl sonuna kadar trafiğe açılacağını söyledi.

TÜRKİYE’NİN EN KALİTELİ YOLU YAPILIYOR
Kahramanmaraş’a her yönüyle yatırım aktığını belirten AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak; “Geçen hafta 237 milyon TL tutarında 694 dersliği tek ihaleyle sonuçlandırdık. Andırın yolu üzerindeki köprünün ihalesine çıkacaktık fakat o bölümdeki bazı virajları da ortadan kaldırmak için köprüyle birlikte ihaleye çıkacağız. Bu yıl köprülü kavşaklara ayrılan para 55 milyon TL ayrıca Kayseri yolunun bedeli ise 2,5 katrilyon TL, sulama yatırımlarını, sağlık yatırımlarından da söz etmiyorum. İlimize büyük yatırımlar giriyor” dedi. Türkiye’nin standardı yüksek en kaliteli yolunun Kahramanmaraş-Göksun arasında yapıldığına dikkat çeken Dilipak, geçen hafta bir gurup basın mensubu ile çalışmaları yerinde gördüklerini ve yeni açılan tünellerden bir tanesinin Türkiye’nin en uzun tünelleri arasında olduğunu vurguladı.

EN UZUN TÜNELLERDEN BİRİ BÖLGEMİZDE AÇILIYOR
Dilipak şöyle konuştu; “Özellikle belirtmek istediğim konular var. Biz yılın belirli günlerinde Göksun yolumuzdaki çalışmaları incelemek için heyetlerle o bölgeye gidiyoruz. Her gidişimizde büyük mesafeler kat edildiğini görüyoruz. Geçen haftada yine bir grup gazeteci ve hemşerilerimizden oluşan grupla Göksun tünellerimizdeki çalışmalarda gelinen son noktayı görmek için bölgeye gittik. Şu anda açılan tünellerin tamamı kadar bir tüneller silsilesini de Gökçe –Mağara, Menzelet Barajı yol ayrımından Fırnız köprüsüne kadar yapıyoruz. Bu aradaki yaptığımız tünelin biri Türkiye’nin en uzun tünellerinden biridir. Bolu tünelinden daha uzun bir tünelimiz yapılıyor. Doğal afet veya program dışı bir şey olmazsa çok büyük ihtimalle bu güzergah bu yıl sonuna kadar trafiğe açılacak. Kahramanmaraş bu tünellerle birlikte kuzeyden güneye en kısa mesafelerden, en güzel yollardan birine sahip olacak.
 

Editör: TE Bilişim