Kahramanmaraş Özel Öz Derya Eğitim Kurumları öğrencileri, harçlıklarını Suriye'nin Halep şehrindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere okul idaresine verdi.

Özel Öz Derya Koleji yetkilileri, “Özellikle yüreği kocaman olan öğrencilerin hassasiyeti ve gösterdiği sağduyu, herkesi duygulandırdı. Halep’teki insanlık dışı, zalimce katliamlara sessiz ve duyarsız kalmamamız gerektiğini beraberliğimizle gösterdik. Umarım bu davranışımız insanlığa örnek olur ve insanlık dramına sessiz kalanlara bir çığlık olarak yetişir. Öğrencilerimiz ailelerinden ve çevrelerinden topladıkları paraları getirip, sessiz sedasız bir şekilde yardıma dahil ediyor. Öğrencilerimizin bu davranışı, bizleri hem gururlandırdı hem de duygulandırdı.

"Özel Öz Derya Eğitim Kurumlarının HALEP duyarlılığı"

Bugün burada bir defa daha şahit olduk ki, bizim çocuklarımız, analarımız ve bacılarımız nerede bir mazlum varsa onların yanlarındadır. Mazlumlar için gece gündüz demeden çalışıyorlar. Buna defalarca şahit olduk ama bugün bir defa daha gördüm ki bu vatan asla batmayacak. Bu bayrak hep dalgalanacak ve bu ülke gençlerimize bizden emanet kalacaktır” şeklinde ifade ettiler.

"Harçlıklarından fedakarlık yapan öğrencilerden Halep'e yardım"

Özel Öz Derya Koleji 8 sınıf öğrencisi Ali Temizel ise duygularını şöyle ifade etti, “Halepli kardeşlerimiz için arkadaşlarımızla beraber yardım kampanyası başlattık. Kendi harçlıklarımızdan yardım kampanyası için para topladık. Halepli kardeşlerimizin yanında olmak onların ihtiyaçlarını karşılamak için Özel Öz derya koleji Öğrencileri olarak yardım kampanyası başlattık ve Halepli Kardeşlerimize yardımlarımız devam edecek ” şeklinde konuştular.

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Haber, Fazilet Çomruk