Aksu çayını doğal haline döndürmek için gereken adımların da atılacağını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sanayi tesisinden kaynaklı atık suları kollektör atığıyla toplayacak sonra arıtacak akabinde Sır Barajına aktaracağız. Böylece, halkımızın sağlığını tehdit eden sıkıntıları da kökten çözmüş olacağız. Kahramanmaraş'a 5 baraj, 4 gölet inşa ettik. Aralarında Andırın Geben barajı, Türkoğlu İmalı Barajı, Nurhak Kullar Barajı ve Göksun Bozhüyük barajlarının da yer aldığı 17 baraj ve 2 göletin de inşaat çalışmaları da devam ediyor.

Biz yaparız, onlar yıkar. Biz yapım ekibiyiz, onlar yıkım ekibi. Ne diyor, 'yaptırmam, yıkarım'. Hepsi de aynı. Al birini vur öbürüne. Neyi yıkıyorsun? Pazar akşamı benim milletim bu yıkım ekibine gerekli dersi verecek mi? Ama Osmanlı tokadıyla."

“146 bin dekardan fazla zirai arazi sulamaya açıldı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşa edilen sulama projeleriyle Kahramanmaraş'ta 146 bin dekardan fazla zirai arazinin sulamaya açıldığını belirterek, son 16 yılda Kahramanmaraşlı çiftçilere, 1,5 katrilyon lira tutarında tarımsal destek, küçük ve büyükbaş hayvancılık yapan çiftçilere de yüzde 50 hibe verildiğini ifade etti.

Erdoğan, "Bunları verdik, veriyoruz. Ama Bay Kemal yalan söylüyor. 'Yok' diyor. Öbürü yalan söylüyor, 'yok' diyor. Ben Maliye'nin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın hesaplarıyla konuşuyorum. Sen ne ile konuşuyorsun?" diye konuştu.

“Sen önce sigorta paralarını öde”

2002'den itibaren 96 bin Maraşlının İş-Kur aracılığıyla işe yerleştirildiğini, 736 trilyon liralık teşviklerle Maraşlı 326 bin işverene ve sigortalıya destek sağlandığını aktardı.

Kahramanmaraş'a son 16 yılda üç organize sanayi bölgesi kurulduğunu anlatan Erdoğan, "Biz yaptık. Bay Kemal, Bay Muharrem haberin var mı? Sen önce sigorta paralarını öde. Öğretmenlerin sigorta parasını ödemiyorsun. Sen mi devlet yöneteceksin? Öbürü SSK'nın Genel Müdürlüğü'nü yaptı, batırdı SSK'yı." dedi.

Editör: TE Bilişim