Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmayı gerçekleştireceği platforma çıktığında vatandaşlar hep bir ağızdan "Dönmem geri" adlı parçayı seslendirdi.

Kahramanmaraş'ın 2002'den beri tavrını daima AK Parti'den ve AK Parti'nin hizmet siyasetinden yana koyduğunu belirten Erdoğan, "Gezi olaylarından, 17-25 Aralık'tan o darbe teşebbüsüne, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden 15 Temmuz ihanetine kadar tüm kritik süreçlerde Kahramanmaraşlı kardeşlerimizi hep yanımızda bulduk. Son 16 yılda Kahramanmaraş provokasyonlara gelmeyerek kardeşliğine sahip çıktı. Kahramanmaraş sağlam duruşuyla teröre karşı kalkan oldu. Kapısına sığınan 10 binlerce mazluma sahip çıkarak bir kez daha ismini tarihe altın harflerle ensar olarak yazdırdı" değerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaraş'ın tarımdan sanayiye, turizmden kültüre her alanda gerçekleştirdiği hamlelerle bölgenin parlayan yıldızı olduğunu vurgulayan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Kahramanmaraşlı kardeşlerimizle iftihar ediyoruz, biz Kahramanmaraş'ın azim, cesaret ve çalışkanlığı ile gurur duyuyoruz. Elbette sadece bununla kalmıyoruz, verdiğimiz teşvikler, yaptığımız yatırımlarla Kahramanmaraş'ın gelişmesi için tüm imkanları seferber ediyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, 16 yılda Kahramanmaraş'a 29 katrilyon lira yatırım yaptıklarını bildirerek, "Bay Kemal, siz ne yaptınız, Bay Muharrem, siz ne yaptınız? Ben CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, icraat mı istiyorsunuz, laf mı istiyorsunuz? Bak biz icraatımızı söylüyoruz, onlar laf ola beri gele, bununla huzurunuza geliyorlar. Öyleyse lafla peynir gemisi yürümez, bunu böyle biliniz. Bu oyunlara gelmeyelim, artık bu oyunları bozma zamanıdır" ifadesini kullandı.