Aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Şengül, aday tanıtım toplantısını daha kapsamlı bir şekilde daha geniş bir salonda yapmak istediklerini ancak baskın bir erken seçimle karşı karşıya oldukları için dar çapta bir tanıtım toplantısı yapmak zorunda olduklarını belirtti. Şengül, “Bir baskın seçim hiç kimsenin beklemediği bir ortamda çok acele sıkıştırılmış bir seçimden dolayı biz de zamanı en kıymetli şekilde değerlendirelim düşüncesiyle adaylarımızı basınımız aracılığıyla kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Kaldı ki kamuoyunu zaten birebir dolaşıp elini sıkmak suretiyle oylarına talip adaylarımız bu anlamda da o aday tanıtım toplantısını yapmak yerine böyle bir toplantıyı tercih ettik” dedi.

24Haziran seçimlerinde “Neden erken seçime gidiyoruz?” sloganını kullanacaklarını kaydeden Şengül, “Tabi bu baskın seçimin adını koymak lazım. ‘Neden seçime gidiyoruz?’ bizim sloganımız olacak. Gittiğimiz her vatandaşımıza şu soruyu sormak istiyoruz: Her şey iyi gidiyorsa niye seçim yapıyoruz; her şey kötü gidiyorsa neden bu tahribatı yaratan iktidar partisini tekrar seçelim?  Vatandaşlarımıza; adaylarımızda birlikte bizler de bu soruyu soracağız” şeklinde konuştu.

ÖZTUNÇ: SAHALARDAN HİÇ AYRILMADIK!

Şengül’ün konuşmasından sonra kendini tanıtan ilk aday Ali Öztunç oldu. Cumhuriyet Halk Partisi 1. Sıra Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç, aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada; “1 Kasım 2015 seçimlerinde 1. Sıradan milletvekili adayıydık. Pek çoğunuzla ilk kez tanışmıştık. Ve o günden bu güne beraber mesai yaptık. Beraber görev aldık. Beraber acı günler, tatlı günler geçirdik.  1 Kasım 2015 seçimlerinde az bir oyla seçimleri kaybetmiş bir kardeşiniz olarak o gün ne söylediysek devamını getirdik. Seçimin sonuçlandığı akşam; Ali Öztunç geldi, aday oldu seçimi kaybetti gitti, bir daha gelmeyecek diye düşünen varsa yanılıyor. Çünkü ben buradan çıkmayacağım, demiştim. 1 Kasım seçimlerinden sonra tüm samimiyetimle söylüyorum. Ve hiçbir şekilde bu konuda mütevazilik de yapmıyorum. Seçilen o 8 milletvekilinden daha fazla Kahramanmaraş’ta olduk. Daha fazla hizmet etmeye çalıştım. Yurttaşlarımızla daha fazla iç içe oldum. Bizim telefonlarımız hiç kapanmadı. Ola ki toplantıdaydık, uygun değildik; ama arandığımız zaman sonradan tekrar döndük. Kim geldiyse, kim aradıysa; kimsin, nesin, hangi partidensin, nerelisin diye sormadık. Memleketimden bir hemşerimdir, dedik ve elimizden ne geliyorsa onu yaptık. O akşam, 1 Kasım akşamı kaybettiğimiz zaman 2 Kasım’da çıktık, tekrar tüm ilçeleri gezmeye başladık. Asla hakkımızı helal etmiyoruz gibi bir şey söylemedik. Biz hakkımızı helal ettik; ama daha çok helallik istedik, o dönem. Ben gittiğim her yerde hakkınızı helal edin, demiştim. Çünkü bize halkımızın hakkı geçmişti. O günden bu güne kadar da bu çalışmalarımızı sürdürdük. Halkımızla iç içe olduk. Ve hiçbir yanlışta da bulunmadık” dedi.

AK PARTİLİ VEKİL ADAYLARINI SÜRPRİZLER BEKLİYOR!

24 Haziran’da yapılacak olan bir baskın seçimle karşı karşıya olduklarını belirten Öztunç: şu açıklamalarda bulundu: “Bu baskın seçimde Cumhuriyet Halk Partisi olarak arkadaşlarımızla karşınızdayız. Kahramanmaraş’ın en kaliteli milletvekili aday listesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin listesidir. En genç listesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin listesidir. En dinamik listesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin listesidir. Pırıl pırıl arkadaşlarımızla genç arkadaşlarımızla birlikte inşallah 24 Haziran’da güzel bir sonuç alacağız. Büyük bir başarıyı elde edeceğiz. Diğer partilerin listelerine ilişkin bir şey söylemem yanlış olur. Ama gördüğümüz şu 7 Uyurlar vardı. 7 Uyurlar’ın 3’ü gitmiş 4’ü kalmış. Devam ediyor 4 Uyurlar. Bu defa öyle 7 Uyur’u bulamazlar. O sayılara erişmeleri mümkün değil. 4’te kalırlarsa büyük başarıdır. Ama tabi 3 de olabilirler, tablo öyle görünüyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Maraş’ta bu zaman kadar aldığı kredinin bittiği görünüyor. Ceketimi göndersem seçilir, mantığıyla milletvekili adaylarına oy verme dönemi bitmiştir. Bizim toplumumuz, yurttaşlarımız kendisine kimi yakın görürse, kim çalışıyorsa, kim çabalıyorsa, kim samimiyse, kim yalan söylemiyorsa oyunu ona verecektir. Aldığımız izlenim de budur. Biz, sahada yeni yokuz. Ben sahaya yeni çıkacak olan AKP, MHP adaylarına başarı diliyorum. Biz, yıllardır sahadayız. Her yerdeyiz. Halkımızla iç içeyiz, pes etmeden birlikte mücadele ediyoruz. Ama bugün itibariyle aday listeleri belli olduktan sonra sahaya çıkacak olan AKP ve MHP’nin Cumhur İttifakının üyelerine, milletvekili adaylarına başarı diliyorum. Sahaya hoş geldiniz, diyorum. Sahada sizi bir sürpriz bekliyor, diyorum. Özellikle AK Parti Milletvekili adaylarına; sürprize hazırlıklı olun, sahada bugüne kadar yaptıklarınızın hesabı sizden sorulacaktır, uyarısında bulunuyorum.”

“HER KESİMDEN OY ALACAĞIZ”

24 Haziran seçimlerinde toplumun her kesiminden oy alacaklarını kaydeden Öztunç, şöyle devam etti: “İnşallah 24 Haziran akşamı genelde Millet İttifakı özelde de Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük bir başarı göstereceğiz. Ve EÜAŞ işçilerinin de oyunu alacağız. Şeker işçilerinin, pancar üreticilerinin, garibanın, öğretmenin, emeklinin, memurun… Tüm yurttaşlarımızın oyunu alarak başta bir meslektaşınız olarak ben, benden sonra ikinci, üçüncü, dördüncü sıra adayımız, Kahramanmaraş’ı en güzel şekilde temsil etmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gideceğiz. Seçim propaganda sürecinde sağduyulu bir kampanya yapacağız. Asla ötekileştirmeyeceğiz. Ve kampanyamız boyunca geçen sefer yaptığımız gibi kimseye öte git, demeden; kimsenin aleyhinde konuşmadan, kimseye bel altı vurmadan barış içerisinde kendimizi, projelerimizi anlatan bir kampanya yapacağız. Geçen seçimlerde de hiç kimseye bel altı vurmayan bir kampanya yapmıştık. O kadar çok malzeme gelmişti ki, sonradan herkesin bildiği, hiç birini asla kullanmadık. Hepsini elimizin tersiyle ittik. Bugün de eğer öyle bir şey olursa yine aynı şeyi yaparız. 24 Haziran seçimleri memleketimize, Kahramanmaraş’ımıza hayırlı uğurlu olsun. İnşallah Kahramanmaraş’tan Cumhuriyet Halk Partili Milletvekilleri olarak gideceğiz ve inşallah Muharrem İnce’yi de Başkan yapacağız. İnşallah Sevgili Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce, halkın içinden çıkan, benim yıllardır tanıdığım, ağabey diye hitap ettiğim düzgün bir isimdir. Müthiş enerjiktir, gençtir. Namuslu bir adamdır. Hırsız değildir, arsız değildir. Ailesi gariban bir Anadolu ailesidir. Ailesi, hepimizin ailesi gibi bir ailedir. İnşallah Cumhuriyetimizin başına Muharrem İnce’yi getireceğiz. Ve bu saltanata son vereceğiz.”

SÜMEN: HUKUKSUZLUKLARA SON VERMEK İÇİN ADAYIM!

CHP Kahramanmaraş 2. Sıra Milletvekili Adayı Selim Sümen, şunları söyledi: “Özellikle 2010 yılındaki Anayasa Referandumundan sonra gerçekten Türkiye’de akla, mantığa, düşünceye sığmayacak şekilde hak ve hukuk ihlalleri oldu. Ve bu ihlaller de halen devam etmektedir. Bir hukukçu olarak, bir hukuk Fakültesini okuyan ve halen de kendini hukukta yenilemeye çalışan bir öğrenci olarak gerçekten Türkiye deki haksızlıkların, hukuksuzlukların adaletsizliklerin önüne geçerek mücadele etmek için aday oldum. Hukuk mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Bu konuda siz değerli basın mensuplarına çok büyük görevler düşüyor. Basın üzerindeki sansürü ve baskıyı çok iyi biliyorum. Hepinizle zaman zaman görüştüklerimiz oldu. Bunlardan hepinizin bilgisi, haberi var. Ve basın üzerindeki bu baskının son bulması, her düşündüğünü akla gelen her şeyi yazabilmesi, söyleyebilmesi için CHP hakkında da olumsuz gördüğünüz, eleştirmeniz gereken şeyleri de yazmanız için mücadele edeceğiz. İşte ben bunun için aday oldum. Değerli basın mensupları! Ben 30 yıldan bu yana Kahramanmaraş’ta Avukatlık yapıyorum. Çağlayancerit’e bağlı Helete Kasabasından büyüyen, yetişen birisiyim. Yine Helete’de bulunan Göksu’ya sahip çıkmak için Göksu’ya Heleteliye yapılan haksızlıklarla mücadele edebilmek için aday oldum. Yine 30 yıllık meslek yaşamımda sadece Heleteli olmadım, Bertizli oldum. Andırınlı oldum. Göksunlu oldum. Türkoğlulu oldum. Ve halkın içerisinden gelerek halkın en yoksul kesiminden herkesin yaşadığı acıları, dramları yaşayarak, bilerek geldim buraya. Onları parlamentoda temsil etmek için aday oldum. Kahramanmaraş’ımız gerçekten coğrafyanın ve Türkiye’nin en güzel, en nadir bir ili olmasına rağmen gerçekten bugün hak edilen yerde değildir. Sizlerle Kahramanmaraş için mücadele etmek, Kahramanmaraş’a her türlü katkıyı sağlamak için aday oldum. Öncelikle ülkemiz sonra Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun. Ve inanın Muharrem İnce’nin ve Millet İttifakının başarılı olması durumunda Türkiye’yi daha aydınlık daha güzel daha mutlu günleri getireceğine inandığım için Aday oldum.”

ÇARMAN: DİNAMİK KADROLARA İHTİYACIMIZ VAR!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Avukat Mehmet Çarman, şöyle konuştu: “Ben Pazarcık’ta doğdum, Pazarcık’ta büyüdüm. 4 yıldır serbest avukatlık mesleği yapıyorum. 24 Haziran Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 3. Sıra adayıyım. Bu kapsamda Başta Genel Merkez olmak üzere İl Başkanıma, Parti Meclis Üyem Ali Bey’e çok teşekkür ediyorum. Görevimi layığı ile yapmaya çalışacağım. Şimdi hepinizin bildiği üzere artık bu ülke yönetilemiyor. Yönetilmesi de mümkün değil. Artık dinamik kadrolara ihtiyaç var. Niye derseniz bundan yaklaşık 1 ay önce Merkez Bankasının yılsonu dolar tahmini 4.15’ti. Birkaç gün önce bir güncelleme yaptılar yine yılsonu dolar tahminini 4.52-4.45’e çektiler. Birkaç aylık sürede 30 kuruşluk bir artış var. Ve şu an dolar 4.60 seviyelerinde! Ekonomi bitmiş durumda, inşaat sektörü durmuş durumda. Teşviklerle yürütülmeye çalışılan bir ekonomi söz konusu. Dolayısı ile bunu da bir yere kadar götürebilecekler. Bizler bu ülkeyi yönetmeye talibiz ve yöneteceğimize de inanıyoruz. 24 Haziran’a yaklaşık 1 ay gibi bir süre var. Kısa bir süre olarak görünebilir; ancak bizim açımızdan kısa da bir süre değil. Biz zaten sahalara inmiştik. Biz zaten çalışmalara başlamıştık. Dolayısı ile bugüne kadar çalışmayanlar için kısa bir süre ama bizim için kısa değil. 7 Haziran ve 1 Kasım Seçimlerinde biliyorsunuz: Kahramanmaraş’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiç milletvekili yoktu. Bu seçimlerde Hedefimiz 1 Milletvekili değil! 1 Milletvekili çıkartmak gibi bir niyetimiz yok. 2, hatta zorlayabilirsek 3’ü çıkartacağımıza inanıyorum.

KILINÇ: BİZİM GİBİ İNSANLARA SORUMLULUK DÜŞÜYOR!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Avukat Faik Kılınç, şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de bugün FETÖ’nün kanun dışı örgütlenmenin asıl temelindeki sebep; kara paradır. Mafyalaşmadır, yine rahmetli Ecevit’in çıkartmış olduğu bir yasal düzenleme vardı: Devlet memurluğuna ya da kamu kadrolarına geçişte sınır sistemi getirmişti. Bunu da uygulamadılar ve toplum bir bozulma içerisinde. Bizim gibi insanlara bir sorumluluk düşüyor. Yani her şeyin farkındasınız, elinizi taşın altına koymuyorsunuz. Korkuyorsunuz. Cesaret de bir bulaşıcıdır. Cesur olacağız, doğruları söyleyeceğiz, yapılan hırsızlıkları orta yere dökeceğiz ki orta yerdedir ama sizlerde yazamıyorsunuz. Bizlerde söyleyemiyoruz. Bunları dile getireceğiz ve toplumu daha iyi yere getirip herkesi refahtan yeterince bir pay alacak noktaya taşımak için adayız. Doğruları söyleyeceğiz.”

GÜRBÜZ: ADİL BİR YARGI İÇİN YOLA ÇIKTIK

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Avukat Onur Gürbüz, aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yaklaşık 7 yıldır Elbistan ilçesinde Avukatlık mesleğimi yürütüyorum. Ülkenin nasıl yönetildiğini arkadaşlarım açıkladı. Kanayan bir yaramızdır basın özgürlüğü! Sizleri asgari ücretle işsizliğe mahkûm eden hükümete 24 Haziran’da biz son vereceğiz. Bir diğer temennimiz bir avukat kardeşiniz olarak daha adil bir yargıyı Sayın Cumhur Başkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce’nin de dediği gibi en geç 3 ay içerisinde biz Türkiye’de sağlayacağız. Sayın Parti Meclis Üyem, en kaliteli aday kadrosunun bizde olduğunu söyledi. Biz, buna canı gönülden inanıyoruz. 24 Haziran’da bu kötü gidişe son vereceğiz ve Ampulü söndüreceğiz.”

YAYCIOĞLU: KADINLARA ÖZGÜRLÜK İÇİN ADAYIM!

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ayşegül Yaycıoğlu, “Çok değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz. Ben Ayşegül Yaycıoğlu. 1984 doğumluyum. Evliyim, 2 çocuk annesiyim. Andırınlıyım. 13 seneden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’nde Kadın Kolları Başkanlığı yaptım. Kadınların gülüşünden konuşmasına, kıyafetinden hamileliğine kadar karışılmasından sıkıldık. Bir engelli annesi olaraktan mecliste kadınların ve engelli çocuklarının sesi olacağım için aday oldum çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÇUHADAR: KAHRAMANMARAŞ’TAN HEDEF 4 MİLLETVEKİLİ!

Kahramanmaraş’tan 4 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Azize Özge Çuhadar, “Tabi siyasette pek bir bağlantım yok. Ama ben halkın içinden, milletin içinden gelen biriyim. Pazarcının, esnafın, öğretmenin herkesin ne düşündüğünü çok iyi biliyorum. Ben onların yanındayım. Kadına şiddetin de karşısındayım. Özellikle şiddet gören kadınlarımız, çok zor durumdalar. Ve ben onların yanındayım. Her konuda onlara yardımcı olacağım. Yardımcı olmak için söz verdim onlara! Benim gönlümden Kahramanmaraş’tan 4 tane milletvekili geçiyor. İnşallah çalışacağız, çabalayacağız ve 4 tane milletvekili çıkaracağız” diye konuştu. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)