Ekolojik dengenin bozulduğu yerlerin rehabilitasyonuna ilişkin Yerel Eylem Planlarını uygulamaya koyacaklarını ifade eden Bastırmacı, bu eylem planı çerçevesinde doğayı kirleten etkenleri kontrol altına alarak bozulan dengenin yeniden düzeltilmesi için ekolojik dengeyi bozanların da çorbada tuzu olacağını kaydetti.

Kamu ve özel sektör yatırım yeri tercihlerinde, yatırımın çevreye etkisini ve yöre halkının rızasını dikkate alacaklarını dile getiren Bastırmacı, İYİ Parti iktidarında Aksu Çayı’nın da Sır Barajı’nın da berrak bir görünüme kavuşacağını vurgulayarak; “Kamu ve özel sektör yatırım yeri tercihlerinde ekolojik dengeyi bozmamasına özen göstereceğiz ve yörede yaşayan vatandaşların rızasını alacağız. Ekolojik dengenin bozulduğu yerlerin rehabilitasyonuna ilişkin Yerel Eylem Planlarını uygulamaya koyacağız. Bu rehabilitasyon eylem planlarının uygulanması için gerekli maliyetler, ekolojik dengenin bozulmasına neden olan sanayi kuruluşları ve izin veren belediyelerin katkıları ile karşılanacak” dedi.

İklim değişikliğinin ekonomik, sosyal, coğrafi ve doğal etkilerine göre mücadele hedefleri belirleyeceklerini bildiren Bastırmacı, şöyle konuştu: “İklim değişikliğinin ulusal ve bölgesel olarak ekonomik ve sosyal etkilerini tespit edeceğiz. Sanayi, enerji, tarım, çevre ve eğitim politikaları, yatırım teşvikleri, dış ticaret, yerel yönetimler ve bölgesel kalkınma hedefleri ile bütünleşmiş bir ulusal eylem planı hazırlayacağız. Orman vasfını yitirdiği gerekçesiyle orman sınırları dışına çıkarılan sahaları, ekosistemin korunması amacıyla yeniden ağaçlandıracağız. Özel çıkar amacıyla yeni sahaların tahribini engelleyeceğiz ve caydırıcı düzenlemeler yapacağız. Ekolojik denge içerisinde, sürdürülebilir bir orman yönetim anlayışı ile çevre kirliliğinin, çölleşmenin ve erozyonun önlenmesi amacıyla; havza bazında toprak muhafaza ve endüstriyel amaçlı ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. Verimsiz orman arazilerinin tamamını verimli hale gereceğiz. Ormanlarını koruyan her köyün kendi sınırlarındaki ormanlardan yararlanmasını sağlayacağız.”

Kahramanmaraş’ta Baraj Turizmi’ni Geliştireceğiz!

Kahramanmaraş’ın su zengini bir şehir olduğunu hatırlatan İYİ Parti Milletvekili Adayı Bastırmacı, Kahramanmaraş’ın sahip olduğu bu kaynakları turizme kazandıracaklarını söyledi.

Baraj Turizminin gelişmesi, su sporlarının yaygınlaştırılması ve gemi, tekne gibi tersane alt yapısının kurulması için projeler geliştireceklerini aktaran Bastırmacı, şunları söyledi: “Gemi inşa sektörünü teminat desteği kapsamına alacağız. Sektörü ekosistem yaklaşımı çerçevesinde ele alarak etkin bir destekleme mekanizması kuracağız. Denizcilik ve gemi adamı eğitimini geliştirerek, yetişmiş gemi adamı ve denizcilerimizin yerli ve uluslararası filolarda istihdam imkânı bulmaları sağlayacağız. Gemi inşa sanayi ve tersanecilikte Ar-Ge çalışmaları destekleyerek milli teknolojinin geliştirilmesini sağlayacağız. Yapımı devam eden ve mevcut balıkçı barınaklarımızda, balıkçılarımıza yönelik olarak yeterli altyapı hizmetleri sunulmaması nedeniyle, balıkçı barınaklarımızda soğuk hava depoları ve dinlenme tesisleri yapılarak balıkçılık sektörüne ve balıkçılara destek olacağız.”

Editör: TE Bilişim