Bacasız sanayi olarak adlandırılan Turizmde Kahramanmaraş istediği payı almak için yaptığı hamlelerin meyvelerini almaya başladı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, TURSAB Ankara Bölge Acenteleri yetkililerini Kahramanmaraş’a davet etmiş, şehrin tanıtımı ile alakalı bilgiler aktarmıştı.

Bu çalışmalar ışığında gerek yerli gerekse yabancı turistler başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa gibi illerden düzenlenen turlarla Kahramanmaraş’a gelmeye başladılar. Tanıtım ve turizm atağı ile çıkmaz sokaktan kurtulan Kahramanmaraş’ta turistlerin esnafa yaptığı katkıyı Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi olarak kendilerine sorduk.

Bu yıl Tur Operatörlerinin daha fazla gelmeye başladığını belirten Kapalı Çarşı Esnaflarından Mustafa Ceyhan, ''Her tur geldiğinde bizim kasamızda doluyor yani. Bu yüzden turların gelmesini daima isteriz. Şehrimizin gelişimi ve tanıtımı içinde iyi olur. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'a teşekkür ediyorum gerçekten çalışıyor'' dedi.

Ceyhan genellikle yöresel ürünlerin tercih edildiğini belirterek, ''Vatandaşlar hatıra olarak, hediye olarak bir şeyler götürmek istiyor. Bazen evde kullanmak için yöresel ürünler tercih ediyorlar. Kahramanmaraş'ımız için büyük bir gelişim bu. Bizde esnaf olarak gelen misafirleri hoş karşılıyoruz. Kahramanmaraş'ın Misafir perverliğini gösteriyoruz. İlla ki bir şey alması şart değil. Çayımızı içseler, yemeğimizi yeseler oda yeterli bizim için'' dedi.

Kapalı Çarşı Esnaflarından Ramazan Talan ise, ''Turistlerin gelip şehrimizi görmelerini isteriz. Bizleri yanlış tanıyorlar. Bizi burada görerek, bizimle oturarak tanısınlar. Gelip çayımızı içsinler, kahvemizi içsinler istiyoruz'' dedi. Turizm atağı ile birlikte şehre giriş çıkış yapan turist sayısının arttığını belirten Talan, ''Çarşımızda batıdan misafirlerimiz oluyor. Geçtiğimiz günlerde Afyon'dan, İzmir'den, Aydın'dan gelenler oldu. Çarşımızı gezdiler, alışverişlerini yaptılar. Burada ağırladık ve sohbet ettik. Gerçekten memleketimizi de beğendiler'' dedi.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: TE Bilişim