Atlı, “İYİ Parti ekmeğini taştan çıkaran, alın teriyle geçim mücadelesi veren işçi kardeşlerimizin, emekçi vatandaşlarımızın avukatlığını yapacak, bakan veya patronların değil” dedi.

Milletvekili Adayı Atlı, seçim çalışmaları kapsamında bugün Hak-İş’e bağlı Öz İplik İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Yumrukaya’yı ziyaret etti. Kahramanmaraş’ta en çok işçi çalıştıran sektörün tekstil olduğunu ifade eden Atlı, tekstil işçilerinin sendikalaşma noktasında yaşadığı problemleri dinleyerek çözüm önerilerinde bulundu. Atlı, şöyle konuştu: “Biz, yola çıkarken daha en başta Bakan çocuklarının değil Vatan çocuklarının yanında olduğumuzu belirttik. Patron çocuklarına değil, alın teriyle ekmeğinin peşinden koşan işçi kardeşlerimize destek olacağımızı ifade ettik. Biz sözümüzün arkasındayız. Sadece tekstil sektörü değil bütün sektörlerde işçi kardeşlerimizin hakkını arayacağız. İYİ Parti, işçilerin avukatlığını yapacak, patronların değil!”

“Tüm İşçiler Sendikal Haklardan Faydalanmalı!”

Kahramanmaraş’ta sendikalaşmanın yeterince yayılmadığını, bunun sebebinin de işçilere fazla para vermekten çekinen işletme sahiplerinin baskısı olduğunu kaydeden Atlı, şunları söyledi: “Tüm içi kardeşlerimiz, istediği sendikaya özgürce üye olabilmeli. Sadece işçi düzeyinde değil memur statüsündeki vatandaşlarımız da özgürce istedikleri sendikaya üye olabilmeli. Hiç kimse hükümet yanlısı sendikaya üye olmaya zorlanmamalı! Biz, buna inanıyor ve sendikal özgürlüklerin önündeki tüm engelleri kaldıracağımızın sözünü veriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda özellikle tekstil sektöründe bazı işletmelerin, sendikalı işçileri istifaya zorladığı yönünde haberler okudum ve çok üzüldüm. İşçilerimiz, mücadelesinden hiçbir zaman vazgeçmemeli! Biz, İYİ Parti iktidarında bütün imkânlarımızla sendikaların ve işçilerin yanında olacağız. Kahramanmaraş’ın lokomotif sektörü olan tekstilde sendikalaşmanın yeterince yaygınlaşmaması, Kahramanmaraş için çok büyük bir eksiklik. Çünkü diğer şehirlere baktığımızda o şehri besleyen sektörlerde müthiş bir sendikalaşmanın olduğunu ve bunun bir getirisi olarak işçiler arasında dayanışmanın had safhada olduğunu görüyoruz.”

Elbistan Şeker Fabrikası Zarar Etmediği Halde Satıldı!

Konuşmasında Kahramanmaraş ekonomisine de değinen Atlı, Elbistan Şeker Fabrikasının satılmasının karşısında olduklarını kaydetti. Atlı, Elbistan’da şekerpancarı üretiminin onlarca yıldır bir kültür haline geldiğini ve binlerce insanın hatıralarında yaşadığını ifade ederek zarar etmediği halde bir inat uğruna, yandaşı destekleme uğruna Elbistan Şeker Fabrikasının satıldığını aktardı. Atlı, şu değerlendirmelerde bulundu: “Elbistan Şeker Fabrikası geçtiğimiz yıl zarar etmedi. Ama zarar ediyor diye yine sattılar. Madem şeker fabrikaları zarar ediyor; o zaman bunu alanlar enayi mi ki zarar eden fabrikaları aldılar, diye düşünmek lazım. Elbistan Şeker Fabrikasıyla verimli o kadar arazileri de yok fiyatına sattılar. Elbistanlı hemşerilerimiz, bunu çok iyi biliyor ve 24 Haziran’da da sert bir şekilde cevaplarını verecekler.”

Yumrukaya: 24 Haziran’ın Kazananı İşçiler Olsun!

Öz İplik İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Yumrukaya ise nazik ziyaretinden dolayı İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Faruk Atlı’ya teşekkür etti. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da 2 ay boyunca siyasi partilerin yoğun seçim çalışmaları yaptığını kaydeden Yumrukaya, 24 Haziran Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diledi. Başkan Yumrukaya, “Türkiye’nin demokratik geleceği için 24 Haziran seçimlerini önemsiyoruz. Seçim sonrasında çalışma hayatındaki sorunların çözülmesini bekliyoruz.  25 Haziran sabahında seçim sonucu ne olursa olsun, seçilen Sayın Cumhurbaşkanından ve partilerden işçilerin haklarını tam anlamıyla savunmalarını ve işçilerin yanında yer almalarını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ziyarette Atlı’ya; İYİ Parti İl Başkanı Davut Sarı, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Gülayşe Yetmez, eşlik etti.

Editör: TE Bilişim