Toplu taşıma araçlarının modernleşmesi ile birlikte sürüclerininde daha eğitimli hale gelmesi vatandaşların kaliteli yolculuk yapmalarını sağlıyor. Geçmiş yıllarda olumsuz haberler ile gündeme gelen toplu taşıma sistemi yeni kimliği ile vatandaşlara güven veriyor.

Geçtiğimiz gün içerisinde farklı saatlerde iki kahraman Özel Halk Otobüsü şoförü seyir halinde oldukları esnade otobüs içerisinde rahatsızlanan yolcusunu, ambulansı beklemeden en yakın hastaneye götürerek hayatlarını kurtardı.

Olay geçtiğimiz gün içerisinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsü Şoförleri Ali Doğan ve Ejder Geyik'in başından geçti. Büyük bir örnek teşkil edecek davranış sergileyerek rahatsızlanan yolcusunu hastaneye götüren Kahraman Şoförlerden Ali Doğan, Sabah saatlerinde tur'a çıktığı esnada hemen arkasında oturan yaşlı teyze bayılınca hiç düşünmeden hastaneye sürdü.Yaşlı teyzeyi zamanında hastaneye yetiştirerek hayatını kurtardı. Öğleden sonra ise bir diğer Kahramanmaraşlı şoför Ejder Geyik'in başına benzer bir olay geldi. Otobüste bir anda kriz geçiren genç kızı hastaneye yetiştirdi.

İNSANLIK GÖREVİMİZİ YAPTIK

Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde meydana gelen olay ile ilgili olarak Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesine konuşan Ali Doğan otobüs içerisinde bayılan yaşlı teyzeyi hastaneye yetiştirdiği o anları anlattı.

Özel Halk Otobüsü Şoförü Ali Doğan seyir halinde olduğu esnada teyzenin bir an fenalaştığını farkettiğini ve Teyze İyi misin? diye sorduğunu, o an teyzenin öne doğru düşerek bayıldığını ve kafasını çarptığını söyledi.

Teyzenin fenalaştığını fark ettikten sonra hastane yada ambulans kararı vermemiz gerekiyordu diyen Doğan, ''En yakında ki hastaneye gitme kararı aldım ve otobüsü direk oraya sürdüm. Teyzeyi hastaneye teslim ettikten sonra mecburen rotama dönmek zorunda kaldım. Otobüs içerisinde 15 civarında yolcularımızda vardı. Onlarla birlikte hastaneye gitmek zorunda kalmıştık, sağolsun anlayışla karşıladılar'' dedi.

HEDEFİMİZ DAHA GÜVENLİ YOLCULUK!

Aynı gün içerisinde benzer bir olayda Halk Otobüsü Şoförlerinden Ejder Geyik'in başına geldi. Yaklaşık 40 kişilik yolcusu ile seyir halinde olan Ejder Geyik o anlarla ilgili olarak, ''Bize belediyemiz bu yetkiyi vermişti. Bu tip durumlar ile karşılaştığımızda neler yapmamız gerektiğimiz konusunda seminerler düzenlenmiş ve gerekli durumlarda ambulans beklemeden hastaneye sürebilirsiniz denilerek izin verildi'' dedi.

Hedeflerinin daha güvenli yolculuk olduğunun altını çizen Ejder Geyik, ''Genç bir kızımız bir anda değişik bir hal aldı ve bağırmaya başladı. Durumunun ne olduğunu anlayamadık'' dedi ve Kriz geçiriyor gibi görünce hemen hastaneye sürdüğünü söyledi.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN