Ali Öztunç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 36’ıncı Olağan Kurultayı’nda bir dönem daha Parti Meclisi’ne seçildi. 589 oyla 7. sıradan PM'ye giren Öztunç tüm sandıklardan oy almayı da başardı.

CHP'de  52 Parti Meclisi (PM) üyesi ile 15 kişiden oluşan YDK üyelerinin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlutarafından aday gösterilen 12 kişiden Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'nun (BYKP) 8 üyesinin belirlendiği seçimler büyük heyecana sahne oldu.

Liderlik yarışının ertesi günü gerçekleştirilen Parti Meclisi seçimleri sonucu ses getiren isimlerden birisi de CHP'nin çalışkan isimlerinden Ali Öztunç oldu.

Bir önceki dönemde Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer almamasına rağmen rahatlıkla PM'ye seçilen Öztunç, gece gündüz demeden sahada olmasının karşılığını aldı ve 589 oyla 7. sıradan PM'ye tekrar seçildi.

"PARTİMİZİN İKTİDAR OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

36. Olağan Kurultay'da bu sefer genel başkanın anahtar listesinde de yer alan ve milletvekili olmamasına rağmen seçim sonucunda ilk on isim arasına ismini yazdıran isimlerden birisi olan Öztunç, sosyal medyadan verdiği mesajda partisinin iktidara gelmesi için daha çok çaba sarf edeceğinin vurgusunu yaptı.

Öztunç mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Değerli dostlar; 36. olağan kurultayımızda 589 oy alarak 7. sıradan yeniden Parti Meclisi Üyeliğine seçildim. Yüksek oy almam sorumluluğumu arttırdı. Bundan sonra daha da çok çalışarak partimizin iktidar olması için çalışacağım. Bu süreçte bana büyük destek veren başta Kahramanmaraş il başkanımız Esat Şengül olmak üzere tüm il ve ilçe başkanlarımıza , kurultay delegelerimize , Kahramanmaraş il örgütümüze ve tüm yoldaşlarıma teşekkür ederim."

ALİ ÖZTUNÇ KİMDİR?

1976 yılında dünyaya gelen Ali Öztunç, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde tamamladı. Elbistan Mükrimin Halil Lisesi’nin ardından, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü bitiren Öztunç, üniversite öğrencisiyken, 1996 yılında gazetecilik mesleğine başladı. 1999 yılında sarı basın kartı sahibi oldu ve 6 yıl Kanal D Ankara Haber Merkezinde; gece, adliye, savunma, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı muhabirliği yaptı. Daha sonra 2 yıl Show TV Haber Merkezinde benzer görevler yürüten Öztunç, 2 yıl da Kanaltürk Televizyonunda Haber Müdürlüğü yaptı, Vatan Gazetesinde ise Parlamento Muhabiri olarak çalıştı. Habertürk Gazetesinde parlamento ve CHP Muhabiri olarak görev yapan Ali Öztunç, 2011 yılında CHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Basın Danışmanlığı görevini devraldı. 14 Mayıs 2013 tarihinde 6 yıllığına Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyeliğine seçildi, görev süresinin bitimine 4 yıl kala istifa ederek, 1 Kasım 2015 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kahramanmaraş 1. Sıra Milletvekili Adayı oldu. Savaş muhabiri olarak bulunduğu Afganistan ve Irak’ta yaşanan savaşları anlatan ‘’En Son Umutlar Ölür’’ adlı bir de kitabı bulunan Öztunç, 1999 yılında, ‘’Susurluk Seçimde’’ haberi ile Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından ‘’Yılın Gazetecisi’’ seçildi. Çok sayıda uluslararası ve ulusal toplantılarda konuşmacı oldu. Çeşitli gazeteci dernekleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından da ödüllendirildi. CHP 35. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. İngilizce bilen Öztunç, evlidir.