Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bu yola çıktığımızdan bugüne siz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Sizlerle güç bulduk. Bu gücümüzü tüm Türkiye'ye yaydık. 16 yıldır, gündüz gece sizinle yürüyoruz. Sizin bu heyecanınız, bu coşkunuz bizim heyecanımız oldu, bizim coşkumuz oldu. İnşallah öyle bir an olduğunda önce şahsım ve beraber gidiyoruz dediğimiz anda beraber gideceğiz. Hanım kardeşlerimden şu anda mavi berelileri görüyorum, bordoluları gördüm. Bu sabah itibarıyla 1931 teröristi etkisiz hale getirdik. Dün, cumaydı, dün tüm askerlerimiz hamdolsun secdede gördüm, rükuda gördüm.

Geçmişteki o ecdadımızın varisleri olarak şimdi de yine Mehmedimiz aynı yolda yürüyor. Bir taraftan SİHA'larımızla, bir taraftan F-16'larımızla, helikopterlerimizle, tanklarımızla, toplarımızla Mehmetdimize saldıranları inlerinde boğduk, boğuyoruz. Birileri ne diyor? Sivilleri vuruyorlar. Vicdansızlar, ahlaksızlar, edepsizler bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınızda var. Siz, Mali'de, Ruanda'da, Korsika'da durmadınız Libya'da bunu yaptınız. Türk'ü bu konuda bu şekilde yorumlayamazsınız.

*******************

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Bize terör örgütleri üzerinden yapılanlar, milletimizin sakalını kesmeye benzer." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Spor Kompleksi'ndeki salonda düzenlenen partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisini coşkuyla karşılayanlara teşekkür etti.

"Bıçak kemiğe dayandı"

Erdoğan, Türkiye'nin bugün, Kahramanmaraş'ın 98 yıl önce zaferle neticelendirdiği kahramanlığı tüm güney sınırları boyunca sergilediğinin altını çizerek, şunları söyledi:

"Türkiye, 81 vilayetiyle 81 milyon vatandaşıyla 98 yıl önceki Maraş olup istiklaline ve istikbaline el uzatanlara karşı topyekun kıyama kalkmıştır. Son 4-5 yıldır ülkemize yönelik o kadar çok saldırı oldu ki, artık milletimizin sabrı kalmadı. Bıçak kemiğe dayandı. Sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturarak bizi binlerce yıllık komşularından, kardeşlerinden, ayrılmaz bir parçamız olan coğrafyalardan koparmak istiyorlar. Bu uğurda, adını sürekli değiştirmelerine, tüm cilalamalarına rağmen, çabalamalarına rağmen terör örgütleriyle kol kola girmekten çekinmiyorlar. Teröristin yanında poz verdiklerinde Türkiye'yi korkutabileceklerini sanıyorlar. Halbuki bu görüntü sadece onların asırlardır dünyaya empoze ettikleri demokrasi, meşruiyet, hak, özgürlük gibi kavramların içini boşaltıyor. Bize terör örgütleri üzerinden yapılanlar, milletimizin sakalını kesmeye benzer. Halbuki biz harekete geçtiğimizde o teröristleri tümüyle imha ederek, inşası için var güçleriyle çalıştıkları yapının kollarını, kanatlarını kırarız haberleri yok. Kesilen sakal daha gür olarak çıkar. Ama giden kol, kanat geri gelmez."

Erdoğan, "Sahada Türkiye'yle baş edemeyeceklerini görenlerin, dünya çapında yalana, iftiraya, çarpıtmaya dayalı bir propaganda savaşı başlatmaları da işe yaramayacaktır. Hakikatlerin karşısında bu yalanlar, tıpkı güneşi gören buz kütlesi gibi eriyip, buharlaşıp gidecektir." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Bugün artık maziden atiye kurduğu köprüyle kim olduğunu bilen, bugün nerede durduğunun farkında, gelecekte nereye gitmek istediğinin şuurunda bir Türkiye vardır. Bize hala dünkü Türkiye gözüyle bakan, bu şekilde muamele edenler yavaş yavaş gerçeklerin farkına varmaya başladılar."

Erdoğan, "Türkiye'nin silkinişi ve yeni bir diriliş içine girmesi, bölgemizdeki ve dünyadaki pek çok toplumu da harekete geçirmiştir. Kerameti kendinden menkul olanların devri bitiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Sömürgecilere gönüllü köle yazılanlar, kendileri bilirler. Ne Türkiye'nin ne de kardeşlerimizin ve dostlarımızın böyle bir niyeti yoktur." diye konuştu.

'Bizim kanımızda sivilleri vurmak yok'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş Spor Kompleksi'nin dışında, kendisini karşılayan vatandaşlara hitap etti.

Vatandaşların yola çıktıkları ilk günden itibaren kendilerini yalnız bırakmadığını belirten Erdoğan, "Edeler her zaman bizim yanımızda oldu ve sizlerle güç bulduk ve bu gücümüzü tüm Türkiye'ye yaydık." ifadesini kullandı.

Bu sabah itibarıyla 1931 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dün ne idi? Cuma'ydı. Dün bütün askerlerimizi hamdolsun secdede, rükuda gördüm çünkü onlar 'Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu budur ya Rabbi. Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın. Galip et, çünkü bu son ordusudur İslam'ın' diyerek, yola çıkmışlardır. Geçmişteki o ecdadımızın varisleri olarak evelallah şimdi de yine Mehmet'imiz aynı yolda yürüyor. Bir taraftan SİHA'larımızla bir taraftan F-16'larımızla bir taraftan helikopterlerimiz ile tanklarımız, toplarımız ile evelallah Mehmet'imize saldıranları inlerinde boğduk, boğuyoruz. Birileri ne diyor, 'sivilleri vuruyorlar.' Vicdansızlar, edepsizler, ahlaksızlar. Bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınızda var. Siz Ruanda'da, Mali'de, Libya'da, Korsika'da bunu yaptınız, durmadınız, hala da yapıyorsunuz. Kalkıp da bu noktada, Türk'ü bu şekilde yorumlayamazsınız."

Erdoğan, Mehmetçik'e ve Türkiye'ye, sınırlara saldıranlara bunun hesabını sorduklarını ifade ederek, "Siz, 10 bin kilometreden buralara niçin geliyorsunuz? Bizim 911 kilometre sınırımızda, sınırımızı koruma sorumluluğumuz var. Kimse kalkıp da 'Niçin bu sınırları koruyorsunuz?' diyemez. Korumaya devam edeceğiz. Saldıranlara da hesabını sormaya devam edeceğiz. Şunu kimse unutmasın, bu ülke, millet, asker 'korkaklar ordusu' değildir. 'Korkaklar ülkesi' değildir. Şu anda da bu hesabı onun için soruyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Öyle PYD'ymiş, yok şuymuş, yok buymuş... Ne demiştik? Kovalayacağız. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bak Pensilvanya'da. Ne işi var orada? Onunla gidenler oldu mu? Oldu. Beraber orada yaşıyorlar, arkalarında kimlerin olduğunu anlayın. Kovalamaya yine devam edeceğiz. Çünkü bunlar ümmeti böldüler, bunlar milleti böldüler. Onun için de bunun hesabını verecekler."

*************************************

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Kahramanmaraş’a Hızlı Tren Müjdesi Geldi.

Ak Parti Kahramanmaraş 6.Olağan İl Kongresine Katılmak Üzere Kahramanmaraş’a Gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez Spor Kompleksinde Partililerine ve Vatandaşlara Hitap Etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Burada Yaptığı Konuşmada Kahramanmaraş Kesintisiz Hızlı Tren Hattına İnşallah Kavuşmuş Olacak Dedi.

**********************************

AK Parti Kahramanmaraş 6. Olağan İl Kongresi'nde Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betük Kaya, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal konuşma yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'nin sadece 81 milyona değil kendisine umut bağlamış mazlum ve mağdurların da sorumluluğunu taşıdığını söyledi.

Kaya, Merkez Spor Kompleksi'nde düzenlenen Kahramanmaraş 6. Olağan İl Kongresi'nde, AK Parti kongresinin kente hayırlı olmasını diledi.

Kahramanmaraş'ın AK Parti iktidarına verdiği desteğe dikkat çeken Kaya, "İnşallah önümüzdeki dönemde 2019 seçimlerine girerken birliği ve kardeşliği daha ileriye götürerek yeniden tarih yazacağız. 15 yılda her alanda sessiz devrimlere imza attık. Bugün biz sadece 81 milyona karşı sorumlu değiliz biz, bize umut bağlamış tüm mazlum ve mağdur coğrafyalara da el uzatan ülke olarak oraların da sorumluluğunu taşıyoruz. Bugün Suriye'de drama tek ses çıkartan Türkiye var. Bugün Afrin'de masum siviller zarar görmesin diye çok dikkatli operasyonlarını sürdüren bir Türk ordusu var." diye konuştu.

- Diğer konuşmacılar

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise Kahramanmaraş'ın her zaman haklının yanında, haklı davasında ve "reis"in yanında bulunduğunu belirtti.

Bu davada "Maraş"ın marka konumda olduğunu dile getiren Aydın, 2019'daki seçimlerde de yine tarih yazılacağından emin olduklarını vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal da lider, teşkilat ve millet kavramlarını anlatarak, bu üçünün bir araya geldiği zaman bir milletin önünde hiç kimsenin duramayacağını söyledi.

Milletin yıllardır önünde dimdik duran birini aradığını, bunu da ilk gören şehrin Kahramanmaraş olduğunu aktaran Ünal, "Bizim Recep Tayyip Erdoğan ile olan ilişkimizi anlamıyorlar. Biz Recep Tayyip Erdoğan'da karakterimizi, ideallerimizi, tarihimizi, tarihin içinden akıp gelen o büyük değerleri buluyoruz." dedi.

Bu yüzden Recep Tayyip Erdoğan'ın herhangi birisi olmadığını, bu milletin seçtiği bir lider olduğunu dile getiren Ünal, "Recep Tayyip Erdoğan bu millet tarafından seçildiği için kıymetlidir. Recep Tayip Erdoğan bu milletin değerlerini taşıdığı için kıymetlidir.  Recep Tayyip Erdoğan'a niye saldırıyorlar? ABD'deki bazı mihrakların düşmanlık yapmasını anlayabiliriz. Türkiye'de yaşayıp da Recep Tayyip Erdoğan'a düşmanlık yaptıklarını nasıl anlayacağız. Lideri kıymetli yapan milletin o lidere teveccühüdür." ifadelerini kullandı.

Eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da kendisine 16 yıldan beri bu kutlu yürüyüşün her kademesinde görev yapmanın nasip olduğunu belirtti.

2019 seçiminin önemine dikkat çeken Kaynak, "Maraş, AK Parti'nin köşe taşı ilidir. Maraş, asla AK Parti'yi mahcup etmemiştir. Önümüzdeki seçimlerde de Maraş başı çekecektir. AK Parti milletin umudu olmaya devam edecektir." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise kente hizmet etmeninin gururunu yaşadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ı kabul etti.

************************************

Ak Parti Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu belli oldu

Merkez Spor Kompleksinde Gerçekleştirilen tek listeyle gidilen kongrede Ak Parti Kahramanmaraş İl teşkilatının yeni yönetimi belli oldu. İşte Ömer Oruç Bilal Debgici Başkanlığında yeni yönetimdeki o isimler…

Ak Parti Kahramanmaraş Yeni Yönetim Kurulunun Asil Listesi Şu İsimlerden Oluştu.

1-Ahmet Alıcı

2-Ahmet Demirkol

3-Ahmet Saka

4-Ahmet Serkan Tanrıverdi

5-Ali Eken

6-Ali Özgül

7-Atila Kelebek

8-Aziz Gümüş

9-Bilge Danyıldız

10-Bünyamin Torun

11-Cevder Şekkeli

12-Cüneyt Doğan

13-Ender Umut Pabuççu

14-Fatih Işık

15-Fehim Aslantürk

16-Hakan Dereli

17-Hami Koç

18-Hanifi Çoşkun Ağdur

19-Hatice Çakar

20-İmirze Demir

21-İsrafil Karaboğa

22-Kevser Ardıç

23-Ahmet Akif Erdoğan

24-Mehmet Beşen

25-Mehmet Cihatsezal

26-Mehmet Kerem Uzun

27-Melike Hatipoğlu

28-Meral Şirikçi

29-Murat İldeniz

30-Murat Şahin

31-Mustafa Büüyükdereli

32-Mustafa Çimen

33-Mücahit Kara

34-Muhammet Necmettin Sertpolat

35-Nurseni Alagöz

36-Özkan Muslu

37-Özlem Özcan

38-Rahile Kümet

39-Rana Müştekin

40-Sefer Kılıç

41-Sibel Bilgiç

42-Süleyman Başaran

43-Yasemin Karaca

44-Yaşar Kanbur

45-Yunus Şahan

46-Yusuf Bayram Özpınar

47-Yusuf Kökünüz

48-Zekeriya Dağ

49-Zeynep Kahveci

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:

1-Fatih Pınar

2-Ebrar Ceyhan

3-Adem Arıcı

4-Hatice Kübra Ergin

5-Hasan Bisri Kemaloğlu

6-Merve Gül Zorkun

7-Mücahit Enes Pak

8-Mustafa Bulut

9-Beyza Kösen

10-Mehmet Uzun

11-Mehmet Akif Ağca

12-Mustafa Kekeç

13-Muhittin Bolat

14-Said Sulayıcı

15-Murat Kalkan

16-Zeliha Arslanhan

17-Mehmet Ceviz

18-Vedat Karadaş

19-Gülizar Sarı

20-Mustafa Kayaalp

21-Okan Açıksarı

22-Recep Nuri Kayabaşı

23-Yavuz Selim Kütükçü

24-Hazal Keklikçi

25-Kamil Çağrı Çiftçioğlu

İl Disiplin Kurulu Asil Üyeleri

1-Remzi Yenipınar

2-Mücahit Kabakçı

3-Furkan Bayazıt

4-Yunus Kaan Kısaca

5-Bünyamin Dokumacı

İl Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri

1-Ahmet Bahar

2-Hikmet Özer

3-Ali Akmaz