Ahmet Aslan, Kahramanmaraş konseri için 27 Şubat 2018 Salı Günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde sevenleri ile buluşacak.

Ahmet Aslan Kimdir?

İnternette yer alan bilgilere göre, 1996 yılından beri yaşantısını Almanya’da sürdüren sanatçı Ahmet Aslan Türkçe’nin yanı sıra, Zazaca ve Kürtçe olarak Türküleri’ni seslendirmeye devam etmektedir.

İlköğretim eğitimini köyü Taux’ta, ortaokul ve Lise eğitimini Hozat’ta tamamlamıştır. Lise eğitiminin ardından Diyarbakır Resim Fakültesini kazanmış ancak İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü’nde eğitim görmüştür. 2008 ve 2012 yılları arasında Dünya Müzik Akademisinde okumuş ve lisans eğitimini tamamlamıştır.

Seslendirmiş olduğu parçalar ile büyük bir hayran kitlesine ulaşan usta sanatçı Ahmet Aslan aslen Tunceli Hozat’lıdır ve Hozatın Taux köyünde dünyaya gelmiştir.

Son dönemlerde Youtube video izleme sitesinde yayınlanan Minnet Eyleme parçasında yorumu ile müzik severlerin büyük ilgisini çekmiştir. Sanatçı’nın 2. solo albümü Veyve Mılaketo (Meleklerin Dansı) Kalan Müzik tarafından yayınlanmıştır. Zazaca ve Türkçe halk şarkıları ve özgün bestelerden oluşan albüm, Ahmet Aslan’ın güçlü sesi ve oldukça sade düzenlemelerle yorumlanan eserler, Dersim’den Almanya’ya uzanan geniş bir coğrafyadan tınıları bir araya getirmiştir.

Ahmet Aslan’ın Albümleri;

Va u Waxt (Rüzgar ve Zaman – 2004)

Veyvé Mılaketu (Meleklerin Dansı – 2007)

Editör: TE Bilişim