476 taban puanla öğrenci kabul eden, fiziki yapılanması hem de öğretmen kadrosuyla zirvede olan bir okulun niteliksiz okul statüsüne alınmasını eleştiren veliler hala geç kalınmadığını ve okullarının girişimle nitelikli okullar arasına girebileceklerini söylediler.

Kahramanmaraş Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi öğrenci velileri ve okul aile birliği üyeleri, okullarının niteliksiz okullar statüsüne alındığı gerekçesiyle yetkililerden yardım istediler. Veliler okullarının sınavla öğrenci alan okullar statüsüne alınmasını istediler.

Fen liselerinden sonra en çok tercih edilen Adil Erdem Bayazıt Anadolu lisesinin bir an önce nitelikli okullar statüsüne alınması için milletvekillerinden yardım isteyen veliler, Nevşehir’den bir örnek vererek, niteliksiz okul statüsüne alınan Nevşehir Anadolu Lisesinin Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’in girişimiyle nitelikli okul statüsüne alındığına dikkat çektiler. Aynı hassasiyeti Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinden de bekleyen veliler açıklamalarında yetkililere şöyle seslendi; “2003 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından eğitim ve öğretime açılan Adil Erdem Bayazıt'ın ismini taşıyan Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi açıldığı günden itibaren her yıl başarısını artırarak bu günlere gelmiş ve son yıllarda Fen Liselerinden sonra Kahramanmaraş’ta en çok tercih edilen okul olmuştur. Ne yazık ki yapılan sistem değişikliği nedeniyle sınavla öğrenci alan okulların listesinde yer almamıştır. Niteliksiz okul statüsüne getirilmiştir. Taban puanı 476 olan, gerek taban puanı gerek fiziki imkânları, gerekse öğretmen kadrosu bakımından ilimizde bulunan birçok fen ve proje okullarından daha yüksek puanla öğrenci alan okulumuzun mahalle mektebi(niteliksiz) olması biz öğrenci velileri ve okul aile birliği üyeleri üzerinde büyük bir şok yaratmıştır. Biz öğrenci velileri olarak; Erdem Bayazıt Anadolu Lisesinin;

1.Okulumuzun başarısı ortadayken,

2.Son derece iyi bir öğretmen kadrosuna sahipken

3.Fiziki imkânları bakımından örnek bir okul iken

4.Köklü bir eğitim geçmişine sahipken

5.Veli ve öğrenci memnuniyeti ortadayken

6.Üniversiteye öğrenci yerleştirme oranı ortadayken

7. Burada amaç öğrencileri en yakın okula yerleştirmek ve velilerin servis maliyetini ortadan kaldırmaksa zaten Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi şehrin dışında ve bulunduğu konum itibariyle mahalleden alabileceği öğrenci potansiyeli oldukça sınırlıdır. Diğer mahallelerden öğrenciler yine servisle gelmeye devam edecektir.

8.Eğer amaç ilimizde eğitimdeki başarıyı artırmaksa neden başarısı ortada olan bir okul dışarıda tutulurken daha düşük puanla öğrenci alan bir okulun başarısı artırılmaya çalışılmaktadır.

Erdem Bayazıt Anadolu Lisesinin neden sınavla öğrenci alan okullar arasında yer almadığı konusunda bazı soru işaretleri oluşmaktadır.

1. Niçin meslek liseleri sınavla öğrenci alırken Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi listede yer almamıştır.

2. İki yıl önce açılan ve 90 öğrenci alabilecek bir Erkek İmam Hatip Lisesi, listede yer alırken yaklaşık 280 civarında öğrenci alacak olan okulumuz neden liste dışında kalmıştır, bunda siyasi bir yakınlık etkisi var mıdır?

3. Okul hinterlandında yer alan öğrencilerin dışında birçok öğrenci Erdem Bayazıt Anadolu lisesine adres taşımak istemektedir. Bu sorun nasıl çözülecektir. 

4. Kılavuzda yer almayan öğrenci seçim kriterleri neye göre olacak. Örneğin Erdem Bayazıt Anadolu Lisesinin adresinde yer alan 1000 öğrenci tek tercih olarak başvuru yaptı. 240 öğrenci kontejanı olan okulumuza öğrenciler nasıl yerleştirilecek bu oluşabilecek sıkıntının nasıl çözüleceği merak konusudur. 

5. Basında yer alan haberlere göre Nevşehir ilinde yer alan milletvekillerinin Nevşehir Anadolu Lisesinin nitelikli okullar listesinde yer almaması üzerine bakanlıkta bazı girişimlerde bulunmuş ve velilere twitter üzerinden olumlu açıklamalar yapmıştır. İlimizin milletvekillerimizin de bu konuda aynı girişimlerde bulunmasını istiyoruz. (Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER )

 İlimizde bir okulun daha sınavla alan bir okul olması ilimizdeki eğitimin başarısını biraz daha artıracak ve üniversiteye yerleştirme oranı yükselecektir.  Okulumuzun sınavla alınan okullar arasında yer almaması sadece okulumuz öğrenci, öğrenci velilerini üzmemiş, ilimizde 8.sınıfta okuyan velilerimizi ve öğrencisi olsun ya da olmasın bütün Kahramanmaraş halkını derinden üzmüştür. Okulumuzu tekrar sınavla öğrenci alan okullar arasında görmeyi umut ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim