Yapımı tamamlanarak araç geçişine açılan Abdulhamit Han Kavşağı ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bi,r hizmeti daha bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

UZUN SÜRE TRAFİK PROBLEMİ YAŞANMAYACAK

Karayolları ile birlikte yapılacak yeni projelerle ulaşımda sıkıntı yaşanmasının önüne geçeceklerini ifade eden Başkan Erkoç: “ Allah’a hamd olsun halkımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karamanlı’dan sonra Abdülhamit Han Kavşağı da milletimize hayırlı olsun. Bugün bu kavşağı trafiğe açmanın mutluluğunu yaşamaktayız. İnşallah 2018 sonu itibariyle Kahramanmaraş’ımızda ulaşım problemi kalmayacak. Kuzey Çevre Yolu’nun devreye girmesiyle beraber yine Karayollarıyla birlikte ortak çalışmamız olan köprülü kavşakların bitmesiyle inşallah Kahramanmaraş’ımız uzun bir süre trafik problemi yaşamayacak.

Bu kavşakta bir ay süreyle geciktik. Bunun sebebi de altyapıda doğalgazın deplasesinde bir sorun çıktı. Oradaki bir sorun nedeniyle biraz uzadı yoksa normalde bizim betonarme işlerimiz iş günü olarak tahmin ettiğimiz kadar sürdü. Ancak bir süre çalışılamadı. Ama sonuçta kazasız belasız bitirdik. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 4 YENİ KAVŞAK DAHA

Yeni kavşaklarla trafikte tıkanma yaşanmamasına gayret ettiklerini belirten Başkan Erkoç: “Buranın haricinde bizim planladığımız yapımını da karayollarının üstleneceği çevre yolu üzerinde 4 tane kavşak var ve bu kavşaklardan birine başlandı. Hal Kavşağı, İstasyon kavşağında bir köprü yapılacak. Arsan kavşağı, sanayi kavşağında çalışmalar devam edecek. Bunun yanı sıra bizde Dulkadiroğlu bölgesinde Sakarya, Doğukent geçişinde planlama yapıyoruz. Anıtlar Kurulu’ndan izin alınmak suretiyle orada da çalışmalara başlayacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim