Odada bir bölünmeye izin vermeyen Meclis Başkanı Hanifi Öksüz işadamlarıyla istişare ederek bu formülün bulunduğunu belirtti.

22 Yıl Sonra İlk Defa İkinci Aday Çıktı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına Mevcut Başkan Serdar Zabun ve Meclis Başkanvekili Şahin Balcıoğlu aday olduklarını açıklamıştı. 1996 yılında yapılan KMTSO Başkanlık seçimlerinde mevcut Başkan Ahmet Evliya karşısında Mehmet Balduk’un kazandığı seçime iki liste ile gidilmişti. Son 22 yıldır 5 kez tekrarlanan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanlığında ikinci bir liste çıkmamıştı. 2011 yılına kadar KMTSO’ya kurumsallık anlamında büyük değer katan Balduk’un karşısına kimse çıkmamıştı.

Birlik Ve Beraberlik Kararı Alındı

Balduk’un görevi bırakmasının ardından yapılan kongrelerde yine tek liste ile giderken 14 Nisan 2018 tarihinde yapılacak KMTSO Başkanlık seçimine 22 yıl aradan sonra iki liste çıktı. Yoğun iş temposu olmasına rağmen sorumluluk bilinciyle istişare kültürüne önem vererek geniş bir kitle ile başkanlık konusunda istişare eden KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz iki adayı da yan yana getirerek dönüşümlü başkanlık sistemini önerdi. Kabul görün bu sisteme göre 4 Yıllık olan oda başkanlığı süresinin ilk 2 yılını mevcut Başkan Serdar Zabun, son iki yılını ise Meclis Başkanvekili Şahin Balcıoğlu yapacak.

Dönüşümlü başkanlık sistemi ile ilgili Bugün Gazetesine konuşan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, “her zaman birlik ve beraberlikten yanayım. İki adayımızda kentimizin değerli işadamlarındandır, ikisi de memleket adına hizmet edecek kişilerdir. Yaptığımız istişareler sonucu ayrışma yerine birleşmenin daha uygun olacağı ortaya çıktı. Odada tek ses olsunki bu memlekete daha güçlü hizmet edilsin. Ayrışmanın kimseye faydası yok.” Diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. HABER: MESUT TUĞRUL

Editör: TE Bilişim