Kahramanmaraş’ta engelli maaşından yaşlı maaşına, çocuk parasından işsizlik maaşına, koruyucu aileden iş arayana kadar onbinlerce kişiye yaklaşık 475 milyon TL’nin üzerinde destek verildi.

Onbinlerce İnsan Yararlanıyor

Kahramanmaraş’ta hemen her kesime yönelik devlet destekleri var. Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Gençlere, yaşlılara, annelere, yetimlere, yoksullara, işsizlere, ev almak isteyenlere, evlenenlere verilen devlet desteğini araştırdı. Devletin şefkatli elinin onbinlerce dezavantajlı vatandaşların üzerinde olduğu görüldü.

Kahramanmaraş’ta yaptıkları kutsal görevle başarılarını Türkiye’ye duyuran Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2017 yılı içerisinde dezavantajı vatandaşlara yönelik yaklaşık 151 milyon TL destek sağladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü evde bakım hizmetine 110 milyon, dezavantajlı çocukların ailelerine 18 milyon 581 bin, koruyucu ailelere 2 milyon 430 bin, doğum parası olarak ise 9 milyon 276 bin TL destek verildi.

SYDV’dan 204 Milyon TL Destek

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ise il genelinde dezavantajlı vatandaşlara 204 milyon 500 bin TL destek verildi. İçerisinde şartlı eğitim, şartlı tedavi, yaşlı aylığı, asker aylığı, dul maaşı, 2022 yasa engelli maaşı, kömür, ayni ve nakti yardımlar yer aldı.

İş-Kur Kahramanmaraş İl Müdürlüğü ise 2017 yılında işten ayrılıp işsizlik maaşı almaya hak kazanan 7 bin 164 kişiye 32 milyon 318 bin TL ödeme yaptı. İş-kur işsizleri iş sahibi yapmak için 2017 yılında bin 525 iş başı kurs düzenledi. Kursa katılan 5 bin 149 kişiye toplam 26 milyon 721 bin TL harçlık verildi.

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi sadece üç kurumun vatandaşlara verdiği desteği araştırdı. KOSGEB, Belediyeler, Tarım, Orman, SGK ve diğer kurumların da desteğinin ise 1 milyar TL’nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.