Gülay Yedekci, Sinem ve sesini duyuramayan tüm istismar mağdurlarının sesi olmak için Çağlayan Adliyesi’ndeydi. Hakimlere iyi hal indirimlerini vicdanlarıyla birlikte yapmaları çağrısında bulunan Yedekci, “İstismarcı canilerin kravat taktı, takım elbise giydi diye ceza indirimi alması kabul edilemez. Bunu protesto ediyor ve bir kravat kesiyoruz. Artık bu kravatların bir ehemmiyeti yoktur. İstismarcılar hiçbir şartta ceza indirimi almamalıdır. Sinem için, sesini duyuramayan herkes için bu kravatı kesiyoruz. Artık iyi hal indirimi olmasın istiyoruz!” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci’nin konuşmasının tamamı;

Sinem ve sesini duyuramayan tüm kadınlar için haykıracağız

Ülkemizde 6784 sayılı yasa ve ilk imzacısı olduğumuz İstanbul Sözleşmesi var. Bunların uygulayıcıları tarafından uygulanamıyor ya da uygulanmıyor olmasından büyük bir üzüntü duyuyoruz. Zihinsel engelli bir kızımıza beş kişinin tecavüz etmesi ve kızımızın sadece ‘bağırmamış’ olması neden gösterilerek o beş vahşi yaratığın salıverilmiş olmasını kabul etmiyoruz. O bağırmadı, çocuklar ve kadınlar cinsel istismara uğradığında sesleri çıkmadı diye, bu canavarların serbest bırakılmasını kabul etmiyoruz. Biz tüm bağıramayanlar, sesini çıkaramayanlar adına buradayız. Sessiz kalmış herkesin çığlığı olmak için buradayız. İnsanlar kendilerini ifade edemiyor olabilir, istismara uğrayanlar adliyede, karakolda geri çevriliyor olabilir ama biz onların sesi olmak zorundayız. Ve burada hep birlikte en yüksek sesle haykıracağız, Sinem ve sesini duyuramayan tüm kadınlar için haykıracağız; Hak, Hukuk, Adalet diyeceğiz.

İstismarcılar hiçbir şartta ceza indirimi almamalıdır

Bugün burada söylemek istediğimiz şey çok açıktır. İyi hal indiriminin yapılması, caniler kravat taktı, takım elbise giydi diye ceza indirimi alması kabul edilemez. Bunu protesto ediyor ve bir kravat kesiyoruz. Artık bu kravatların bir ehemmiyeti yoktur. İstismarcılar hiçbir şartta ceza indirimi almamalıdır. Sinem için, sesini duyuramayan herkes için bu kravatı kesiyoruz. Artık iyi hal indirimi olmasın istiyoruz!

Görevinizi vicdanınızla beraber yapın

22 yaşında olduğu halde zihin yaşının 11 olduğu raporlarla da tespit edilen kendi komşusu olan 5 kişi tarafından camiye, eve, sokağın bir köşesine götürülerek defalarca tecavüz edilen kızımız için haykırıyoruz. 3 yaşındayken, 38 günlükken istismar edilen evlatlarımız için haykırıyoruz. Tecavüze uğrayan ama bulunduğu koşullar sebebiyle sesini çıkaramayan bütün kadınlar için haykırıyoruz. Kırmızı ruj sürdü diye tecavüz edilmesinde ceza indirimi uygulayan hakimlere sesleniyoruz, kravat taktı diye ceza indirimi uygulayan hakimlere sesleniyoruz; lütfen, görevinizi vicdanınızla beraber yapın ve iyi hal indirimi artık kullanılmasın.

Direnmeye devam edeceğiz

Çocuklar, kadınlar ve engelliler huzur içerisinde yaşayabilsinler. Çocuklarımızı, engellilerimizi koruyamayacaksak neden varız? Hep beraber dayanışma halinde olmak ve haykırmak zorundayız. Hak, Hukuk, Adalet istiyoruz. Ülkemizde bütün kadınların, çocukların ve engellilerin huzur içerisinde yaşayacağı güne gelene kadar hep birlikte direnmeye devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim