Akçakale ilçesindeki 2'nci Hudut Tabur Komutanlığına bağlı 4'üncü bölükten nöbet değişimi için Yeşiltepe Karakolu'na giden 4 askerin içerisinde bulunduğu ZPT aracı, bölgedeki sağanak yağış nedeniyle Koçar Deresi'nin taşması sonucu devrilmişti. Askerlerden 2'si kurtulurken, suya kapılan Kahramanmaraşlı Piyade Sözleşmeli Er Cuma Ali Akçal ve Konya'lı Piyade Sözleşmeli Er Esat Ertaş şehit oldu. Şehit askerler, Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Cuma Ali Akçal Kahramanmaraş’a, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Esat Ertaş ise Konya’ya uğurlandı.

Şehit uğurlama törenine 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Şanlıurfa milletvekilleri, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile askeri ve sivil erkan yer aldı.

Sözleşmeli Er Cuma Ali Akçal Kahramanmaraş havaalanında düzenlenen tören ile karşılandı. Şehidin naaşı konvoy ile birlikte Göksun ilçesi Aybastı mahallesine götürüldü.

Şehidin cenazesi, Aybastı Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Adnan Köşker ile şehidin ailesi ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilişim