Mevsimin ilk karının düştüğü Göksun’da Belediyenin kış hazırlıkları da tamamlandı. Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, yaz çalışmalarının ardından araçların bakımlarının yapılarak, karla mücadeleye hazır hale getirildiklerini söyledi.

Bin 350 rakım ile Kahramanmaraş’ın en yüksel ilçesi pozisyonunda olan Göksun’da kış hazırlıkları tamamlandı.

Yaz aylarındaki mevsimsel çalışmalarına hava koşulları nedeni ile ara verilmesinin ardından Göksun belediyesinin araç parkındaki iş makineleri bakımdan geçirilerek karla mücadele için hazır hale getirildiler.

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın erken gelen karla birlikte kış mevsiminin çetin günlerinin başladığını ancak, Belediye olarak tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Aydın yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kahramanmaraş ilinin ilçeleri içerisinde en yoğun kar alan ilçe Göksun İlçemizdir. Bugün de mevsimin ilk karı yağdı. 15 santim kadar sabah yağmıştı, şu anda erimek üzere. Bundan sonra her gün her saat kar bekliyoruz. 

Kar bizim Göksun’umuz için aynı zamanda bir kazanım, sularımızın artması, barajların göletlerin de dolması lazım. Tarımla iştigal eden hemşerilerimiz kış yağışlarından dolayı çok mutlu ve memnunlar. Ayrıca biz de bundan memnunuz.  Karın bu güzelliklerinin yanı sıra bir de sıkıntıları var. Karla mücadele var. 

Karla mücadele noktasında hem Büyükşehir Belediyesi,  hem de Göksun Belediyesi olarak hazırız. Makine ekipmanlarımızın tamamı şu anda kış bakımları yapılmış, karla mücadeleye hazır vaziyette. Bizim Göksun Belediyesi olarak 2 grayderimiz, 2 adet loderimiz, 5 adet jcb’miz var.  Yine kamyonlarımız,  kamyonetlerimiz var, taşıyıcılarımız var. Bütün ekiplerimiz,  operatörlerimiz şoförlerimiz hepsi deneyimli tecrübelidir. 

Belediye olarak olabilecek olağanüstü durumlara karşı da 7/24 halkımızın hizmetinde olacağız” dedi.