Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yetiştirilen elmanın tanıtımı amacıyla "6. Geleneksel Elma Festivali" düzenlendi.

Kaymakamlık ve ilçe belediyesi iş birliğinde "Meyvenin alası, Göksun'un elması" temasıyla düzenlenen festival, kortej yürüyüşüyle başladı.

Kahramanmaraş-Kayseri karayoluna kadar yürüyen katılımcılar, durdurulan otobüs ve araçlardaki yolculara elma ikram etti.

Göksun İş Merkezi otopark alanında devam eden festivalde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bando takımının gösterisinin ardından açılış kurdelesi kesildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yaptığı konuşmada, Göksun'un elması için soğuk hava deposu projelerinin ihale aşamasına geldiğini söyledi.

Son teknolojiye sahip depo yapacaklarını dile getiren Erkoç, "Farklı sıcaklık ve soğukluklarda elmaları muhafaza edeceğiz. Dünyanın en modern soğuk hava depolarından birini gelecek yıl sonu itibarıyla Göksun'umuza kazandıracağız" dedi.

Göksun elmasının Türkiye ve ihracat yapılan ülkelerde bilinir hale gelmesi için festival düzenlediklerini söyleyen Ayhan, elma için marka değeri oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

İlçede elmacılığın yaklaşık 100 yıllık geçmişi bulunduğunu dile getiren Ayhan, bölgelerinde 30 bin dekarda yıllık 45 bin ton üretim yapılan elmanın, aroma ve lezzet açısından birinci sırada yer aldığını kaydetti.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın da bölgelerin kavşak noktasındaki ilçeyi, elmasıyla markalaştırmak istediklerini belirtti.

AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İmran Kılıç ile Mehmet Uğur Dilipak'ın da katıldığı etkinlikte, akademisyenlerden oluşan jüri tarafından "en güzel elma" seçildi.