Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yılı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Millet olarak, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını kutlamanın haklı onuru ve gururunu yaşadıklarını belirten Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, vatanı işgal edilmiş olan bir milletin bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük zaferin taçlanmış halidir. Bu nedenle Aziz Milletimiz, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışarak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emin adımlarla yürüyecektir. Cumhuriyetimizin 94’inci yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan aziz milletimiz, iradesine, özgürlüğüne ve istikbaline kasteden her türlü girişime ve her türlü hain plana karşı koyacağını 15 Temmuz 2016 hain darbe kalkışması esnasında bir kez daha göstermiş, iç ve dış ihanet odaklarına unutamayacakları bir ders vermiştir.”

Türkiye Cumhuriyetinin gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel mirasıyla bölgesinin ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmaya ilelebet devam edeceğine vurgu yapan Aydın, mesajına şöyle devam etti:

“Anadolu'da bin yıldır birlikte yaşadığımız, aynı toprağı vatan bildiğimiz, aynı bayrağı kutsal saydığımız, vatan savunmasında aynı siperde şehit olduğumuz ve Cumhuriyeti birlikte kurduğumuz halkımızla, şartlar ne olursa olsun her zaman bir bütün olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı ve 94. kuruluş yıl dönümümüzü en kalbi duygularımla kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum.”

Editör: TE Bilişim