İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Çiğli Arıtma Tesisi 4. faz ünite yapımının ne durumda olduğunu sorarak, “Sene oldu 2018, aradan geçen iki yıldan beri tesisten ne haber var ne de somut bir adım” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, “İzmir Büyükşehir Belediyesinin hiçbir işi askıda kalmaz” cevabını verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayının ikinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti. Oturumda, üç partinin grup başkanvekilleri tarafından Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatına ilişkin hazırlanan bildiri kamuoyuna duyuruldu. Oturumda, AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Çiğli Arıtma Tesisi 4. faz ünite yapımının ne durumda olduğunu sorarken, eleştirilerini sıraladı. Başkanvekili Aydoğan ise İzmir Büyükşehir Belediyesinde hiçbir işin askıda kalmayacağını söyledi.

Doğan, Çiğli Arıtma Tesisini sordu

Oturumun dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Dört sene önce ihalesi yapılan Çiğli Arıtma Tesisi 4. faz ünite yapımı için 2014’te yüklenici firma ile sözleşme yapıldı ve yapımına başlandı. Temeli de 27 Eylül 2014’te atılmış ama hep birlikte temeli atılan projenin akıbeti bugün belediyenin diğer yatırımları gibi sürüncemede kalmıştır. Yapılan ihale şartnamesi gereği 780 günde yani iki yılda bitmesi gereken projenin açılışı eylül 2016 olarak belirlenmiş. Gelin görün ki bu tarih bir türlü tutmadı. 88 milyon 447 bin harcanarak inşa edilen bu projede yüklenici firma iş bırakınca dev yatırım ortada kalakaldı. Sene oldu 2018, aradan geçen iki yıldan beri tesisten ne haber var ne de somut bir adım. Onca para harcanarak yapımına başlanan tesisin bugün geldiği içler acısı halini yerinde görebilirsiniz. Çiğli’de kayda değer hiçbir proje olmadı. Kaderine terk edilen bu projenin yarım halde kaldığını dikkatinize sunmak isterim. Bu proje ne zaman bitecek ve maliyeti ne olacaktır? Bir yılda suya üç kez yapılan zammın nedeni acaba bu proje nedeniyle ortaya çıkan kamu zararından mıdır” diye sordu.

“Aşiret devletinin belediyesi değiliz”

Sırrı Aydoğan ise Doğan’a şu yanıtı verdi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesinin hiçbir işi askıda kalmaz. Her işi bitirmiştir ama burası bir aşiret devletinin belediyesi değildir. Biz yasalarla yönetilen belediyeyiz.”

Ortak bildiri hazırlandı

Mecliste bulunan üç parti tarafından hazırlanan ortak bildiride şu ifadeler yer aldı: “Emperyalist güçlere karşı verdiği onurlu Kurtuluş Savaşı ile tüm mazlum devletlere umut ışığı olan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti, bugün aynı güçlerin esiri olarak bölünmez bütünlüğümüze darbe vurmak isteyen hain terör örgütlerinin amansız takipçisi konumundadır. Afrin yolunda canı pahasına ilerleyen kahraman ordumuz, sadece kendi vatanımız ve vatandaşlarımız için değil, toprak bütünlüğünün korunması için de mücadele etmektedir. Terör örgütlerine karşı sürdürülen bu kararlı duruş, bölgedeki tüm şer odakları kurutuluncaya kadar sürecektir. Kendi topraklarımız üzerinde hayal kuranlara asla izin vermeyeceğimiz gibi, başka ülkelerin topraklarında da gözümüz yoktur. Tek dileğimiz, bölgemizin terör odaklarından tamamıyla temizlenmesi, yeniden huzur ve barışın hakim olmasıdır. Dost ve kardeş bölge halkının da, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristlere yönelik verilen bu tarihi operasyonu desteklediğini görmek, bölgede sağlanacak istikrar açısından çok önemlidir. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, iktidarıyla muhalefetiyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü, güvenliğini, egemenliğini, ekonomik ve siyasi bağımsızlığını tehdit eden tüm unsurlara karşı canıyla, kanıyla mücadele eden kahraman ordumuzun yanında olup bütünüyle bu tarihi operasyonu desteklemektedir. Onurlu geçmişi ve aydınlık bir geleceği olan Türkiye Cumhuriyeti, üzerimizde oynanan kirli oyunları mutlaka bozacak güçtedir. Temelinde Türkiye’nin bölünmesini ve parçalanmasını hedefleyenlerin oyunları bizi asla alt edemeyecektir. Ülkemiz ‘bağımsızlık benim karakterimdir’ sözüyle yolumuzu aydınlatan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, emperyalizme karşı başkaldırının sembolü bir ülkedir ve bu ülke, Kurtuluş Savaşı’nın tam bağımsızlık ruhunu hiçbir zaman kaybetmeyecektir.”