Vücudunu kaplayan dövmeleri nedeniyle 'Zombi Çocuk' olarak anılan model Rick Genest, Kanada'nın Montreal şehrindeki evinde ölü bulundu.

Kanada Radyosu,polis kaynaklarına dayandırarak 32 yaşındki Genest'in intihar ettiğini duyurdu.

Şarkıcı Lady Gaga da arkadaşı Genest'in intihar ettiğini doğrulayarak taziye açıklaması yaptı.

Gaga Twitter'dan yaptığı açıklamada "Arkadaşım Rick Genest'in intiharı kahredici olmanın da ötesinde. Bu kültürü değiştirmek için daha fazla çaba serfetmeliyiz, akıl sağlığı konusunu ön plana çıkarmalı ve bu konu hakkında konuşmanın ayıp olduğu algısını silmeliyiz. Eğer acı çekiyorsanız bugün bir arkadaşınız ya da ailenizi arayın. Birbirimizi korumalıyız" dedi.

Genest'in dövmelerinin ardında ise dramatik bir hikaye yatıyordu.

15 yaşında beyninde bir tümör olduğu tespit edilen ve ölümle burun buruna gelen genç adam, geçirdiği bir operasyon sonrası tümörden kurtuldu ve yaşam savaşını kazandı.

'Doktorlar bana o dönem çok şanslı olduğumu söyledi. O andan itibaren benim için yaşam ve ölüm arasındaki çizgi belli belirsiz hale geldi. Arkadaşlarım geçmişimden ötürü bana zaten 'yaşayan zombi' diyorlardı' diyor, Genest.

Ameliyattan sonra ölüm düşüncesine takıntılı hale gelen Genest, araba yıkayarak geçimini sağlıyor ve sokaklarda yaşıyordu. Sonra ilk dövmesini koluna yaptırdı. Ve dövme tutkusu devam etti. Ta ki vücudunda boş bir yer kalmayana kadar.

Ve Lady Gaga'nın 'Born This Way' klibi geldi. Jay Z'nin Rocawear markasının yüzü olmuştu. Vogue dergisinde fotoğrafları yayınlandı. Genest, şov dünyası içinde kabul görse de, gündelik hayatında pek çok kişinin bakışlarına ve eleştirilerine maruz kalıyordu.

Ancak halinden çok memnun olduğunu ve dövmelerinden pişmanlık duymadığını her fırsatta dile getiriyordu.

Editör: TE Bilişim